Stor donation og fed træning - giver brede smil

FREDERIKSHAVN: Bangsbo U13 fodboldhold har gennem det seneste år arbejdet med et utrolig spændende projekt, hvor man ved at lave ekstra tiltag forsøger at engagere og dygtiggøre spillerne samtidig med at man styrker sammenholdet blandt spillere og forældregruppen.

For netop alderen omkring 12-13 år er en kritisk alder, hvor mange klubber mister spillere til især gaming.

En del af projektet, er samarbejdet med KidsAid.

Holdet donerer en del af sine sponsorindtægter til KidsAid og derefter får man mulighed for at give bidrag til organisationer og institutioner i nærområdet, som arbejder med børn med udfordringer.

Det giver en god sociale læring for spillerne at opleve, at der er børn som ikke har helt de samme muligheder som én selv og at opleve hvilken forskel det kan gøre når man hjælper.

Bangsbo Freja U13 havde valgt at bidraget skulle tilfalde børnene på fritidscentret Solsikken.

Solsikken er et fritidscenter for børn mellem 11-18 år, som alle er ramt af svære indlæringsvanskeligheder.

På fritidscentret går der i øjeblikket 21 børn.

Med til at overrække donationen på 25.000 kroner var tidligere landholdsmålmand og KidsAid ambassadør Thomas Sørensen.

Og det var noget der kunne imponere børnene. Der var flittigt gang i skrivning af autografer efter overrækkelsen.

- De her penge er med til at vi kan gøre lidt ekstra for børnene og købe nogle ting vi altid har ønsket os. Og så vil vi holde en fest for børn og forældre med musik og trylleri. Det bliver fantastisk fortalte en glad Pia Dühring som er daglig leder af Solsikken.

Thomas Sørensen har i 13 år været ambassadør for KidsAid i Danmark. Som aktiv spiller i England, for Stoke United, oplevede Thomas hvor meget klubberne i England gør for nærområdet, og derfor faldt det helt naturligt at hjælpe til, da han dengang blev spurgt om at deltage som ambassadør.

Efter overrækkelsen fortsatte spillerne til træning på Bangsbo Freja’s anlæg sammen med Thomas Sørensen.

En sidste træning inden man torsdag drog afsted til en turneringen Piteå Games i Sverige. En turnering som afholdes ca. 850 kilometer nord for Stockholm og hvor kampene afvikles under midnatssolen.

Efter sommerferien når drengene starter som U14 bliver det med ny træner.

Holdets nye træner Bent Kristensen er en meget erfaren træner, som senest har trænet U15 i FfI og som bl.a. har været tilknyttet talenttræningen i AaB.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...