På Frederikshavn Gymnasium stillede 23 kvadriller lørdag aften op til Les Lanciers

KOMMUNEN: Det var et medrivende syn, da hele 23 kvadriller med knap 200 afgangselever fra Frederikshavn Gymnasium marcherede ind i den forældrefyldte festsal parvis og under taktfaste klapsalver for at indlede årets gallafest 2019.

Akkurat som de tidligere år var de kommende studenter på kommunens gymnasium delt op i to hold for, at festsalen kunne rumme dem og forældrene, men det gik som altid smidigt med at få sat alt op til sceneskiftet mellem de to hold.

Under ledelse af deres to Les Lanciers-coach - lektorerne Marianne Østergaard Nielsen og Birgit Munch - har elever få sat form på dansen i den store sal og med de mange kvadriller, så det hele stod skarpt, da det hele gjaldt - nemlig på selve gallaftenen lørdag.

Og som lejligheden foreskriver var hverdagstøjet skiftet ud med galla - der blev set mange butterflyes hos de unge mænd og elegante rober hos de unge kvinder - så det blev en imponerende cocktail, der kaldte på ord som fejende flot og festligt.

Konstitueret rektor Steffen Bruun Christensen bød velkommen til forældre og afgangselever og noterede sig i sin tale, at Les Lanciers ud over at være en festlig dans og en god ramme at samles om også havde et element, der var helt afgørende at tage med sig over de kommende uger, hvor eksamen presser sig på.

Det er elementet øvelse.

- Jo mere man øver sig des mere sikker bliver man - og det er en god læring at tage med sig ind i eksamenstiden, sagde Steffen Bruun.

Kort før 20.00 sluttede den sidste seance med Les Lanciers - forældre sagde farvel og de yngre årgange ankom - og så kunne den mere ungdommelige del af gallafesten tage sin begyndelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...