For ti år siden valgte Firmaidræt at opløse sit livsstilshold.

- Flere af de tilbageværende deltagere var på grådens rand. Da jeg også selv havde lyst til at fortsætte med at motionere med ligesindede, kontaktede jeg Sæby Svømmebad og vi fik hurtigt lavet en aftale om en fast ugentlig træningstid, fortæller Brita Bjerregaard.

Siden har 14 damer med et Body Mass Index (BMI) på over 25, mødtes i svømmebadet hver mandag, hvor de over tre timer hygger sig med aktiviteter i motionscentret, varmtvandsbassinet, sauna og spabadene.

Livsstilsklubben er ikke en rigtig forening, men et hold bestående af kvinder mellem 30 og 70 år, hvor Brita Bjerregaard er tovholder som med stor hjælp af Sæby Svømmebad tager sig af det praktiske for at få holdet til at fungere.

- For ikke at pladsen skal blive for trang, har vi valgt ikke at være flere på holdet og da de fleste fortsætter år efter år, har vi måttet oprette en venteliste, oplyser Brita.

- På vores mødeaftner er det specielt cyklerne og løbebåndet der bliver brugt, men også de øvrige maskiner får en kærlig omgang, men vandaerobic, under Lise Lottes kyndige ledelse, er nu det bedste for os, siger Brita Bjerregaard.

De der ønsker det kan stige på vægten hver uge og kan således følge udviklingen af kropsvægten og BMI m.v. Her skal nålen på vægten gerne gå ned, men det som vægter højt i klubben er fællesskabet og det sociale samvær.

- Aktiviteterne varieres med meditation og kostvejledning, ligesom vi et par gange om året tager på tur, som ofte sker ved at vi kombinere cykling og offentlig transport. Således var vi i foråret i Skagen, hvor vi spillede bowling. Selv om klubben holder sommerpause fra maj til august er der flere der fortsætter med gåture i naturen, siger Brita Bjerregaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...