Menneskets bedste ven kan nu komme på frimærker

FREDERIKSHAVN: I en stor hyldest til danskernes allerbedste firbenede ven åbner PostNord og Dansk Kennel Klub op for, at Molly, Fido eller King kan blive næste levende billede på en ny, officiel frimærkeserie.

- Det er første gang i danmarkshistorien, at danskerne direkte kan indsende forslag til nye frimærker. Hunden er i dag en vigtig del af millioner af danskeres liv, så med danskernes egne hundemotiver kan vi fortælle et lille stykke samtidshistorie, og hylde vores firbenede venner, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNordc Frimærker.

I over 160 år er de danske frimærker blevet brugt til at fejre og markere vigtige begivenheder i samfundet. Den ærefulde plads har ofte været tildelt medlemmer af kongehuset, store afdøde kulturpersoner eller markante begivenheder og jubilæer. Nu er der reserveret plads til menneskets bedste ven, og alle i Danmark kan nominere deres hund til at komme på frimærkerne.

De fem vindere af konkurrencen udvælges i samarbejde med Dansk Kennel Klub, der blandt andet arbejder for at øge fokus på hundes diversitet og evner, samt på hvordan de gør en forskel i samfundet og i vores dagligdag.

- Måske har hunden udført en heltedåd, er god til at få ungerne ud i luften en regnvåd søndag, eller var anledning til, at du mødte din store kærlighed. Måske er den bare verdens mest nuttede hvalp, og uanset hvad, vil vi gerne have den med i konkurrencen, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub.

Konkurrencen kører på Facebook og Instagram til og med 3. marts. Vinderne får deres hunde portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og billederne

bliver til en ny frimærkeserie, som udkommer 19. september 2019 i et oplag på to mio. stykker. Alt man skal gøre er at beskrive, hvad der gør lige netop ens hund til noget ganske særlig, og hvorfor den fortjener at komme på frimærke. Læg det sammen med et godt foto af sin hund i kommentarsporet på PostNord i Danmarks facebook-opslag om konkurrencen eller på sin egen Instagram-profil ved at bruge #minhundpåfrimærke.

Konkurrencen kører i ugerne 7, 8 og 9, og kan ses på postnord.dk/minhund

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...