Frederikshavn Bibliotek står klar med en vifte af tilbud i vinterferien

FREDERIKSHAVN: Eventyr er fortællinger, der er blevet fortalt fra mund til mund i mange hundrede år. Det, der kendetegner et eventyr fra andre historiefortællinger, er, at eventyrets fortællinger ofte er magiske eller forunderlige.

På 1. sal på Frederikshavn Bibliotek kan du nyde de magiske og eventyrlige værker af Lotte Dyhrberg. Hun har fortolket forfatter H. C. Andersens eventyr og givet dem form og farve.

Lotte vendte hjem til Danmark i 2013 efter mange år på vestkysten i USA.

- Jeg måtte bare hjem, siger hun.

En længsel efter det magiske og det danske motiverede hende til at skabe 38 billeder i alt, som du nu har chancen for at se udstillet på Gallerigangen på Frederikshavn Bibliotek indtil den 27. februar.

Udover eventyrlig kunst for de voksne står den også på eventyrlige aktiviteter for de små i uge 8 på Frederikshavn Bibliotek. Alle begivenheder er for børn i alderen 4 til 12 år, og der er fri entré til alle tre aktiviteter denne eventyrlige vinterferie.

Magiske Fehaver

Hvor kommer feer fra? Og hvor bor de?

Mandag i uge 8 mellem kl. 10 og 13 giver biblioteket inspiration til, hvordan I selv kan begynde på jeres egen fe-have, og I kan lave jeres egne fe-møbler. I behøver ikke engang en have for at lave et fehave-univers, det kan sagtens skabes i en urtepotte derhjemme. Så kom ned på Frederikshavn Bibliotek og find ud af, hvordan I kan lave en fehave derhjemme.

Lav en tryllestav

Expelliarmus! Avada Kedavra! Bibbe-di, bobbe-di, boo!

Alle kan få brug for sin helt egen tryllestav, som I kan skabe magi med. Tirsdag den 19. februar mellem kl. 10 og 13 kan børn lave deres helt egen tryllestav. I bestemmer selv, hvordan tryllestaven skal se ud, og biblioteket stiller de magiske ting til rådighed.

Lille spejl…

”… hvem er smukkest i landet her?”

Mange eventyr har spejle, se bare Snehvide, Alice i Eventyrland, Skønheden og Udyret.

Torsdag d. 21. februar kan børn lave deres eget magiske spejl på biblioteket mellem kl. 10 og 13. Der er ingen mangel på glimmer, pailletter og ædelsten, så uanset om de er til de dystre skurke eller de strålende prinsesser, kan I på biblioteket denne formiddag lave jeres helt eget magiske spejl.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...