Der bliver tryk på i Det Musiske Hus, maskinhallen og Arena Nord onsdag og torsdag

FREDERIKSHAVN: Den ottende årgang fra Eventteknikeruddannelsen dimmiteres i denne uge.

Onsdag 16. maj og torsdag 17. maj går det løs i Arena Nord, der har stillet sale og haller til rådighed, således at dimittenderne får optimale forhold til deres svendeprøver.

- Traditionen tro har vi en offentlig del i forbindelse med svendeprøverne. Her kan pårørende, kollegaer, praktikværter og andre interesserede, opleve svendeprøveprojekterne, go det er et tilbud mange har benyttet sig af de seneste syv år. Det er et kig ind i maskinrummet i den verden der producerer de oplevelser, som stadigt fylder mere i danskernes hverdag, fortæller faglærer Niels Østergaard som sammen med faglærer Mogens Nørgaard vil guide rundt til de enkelte svendeprøveprojekter. Dimittenderne vil hver have forberedt en performance og vil fortælle om deres projekter.

- Der sker en rivende udvikling, og den er, i vores optik, kun lige er begyndt, siger Niels Østergaard.

Det er også et møde med 16 dygtige og engagerede unge mennesker, der med stor energi og flid, har lavet deres afsluttende opgaver.

Man kan godt bruge ordet "nørd" om dem.

Men for dem bliver det et lidt fattigt begreb, da de repræsenterer en kategori, der implementerer stor teknisk viden og kontant

håndværksmæssig kunnen med kreativ opfindsomhed og målrettet handlekraft.

- Vi vil hellere vælge at betragte dem som essensen af det erhvervslivet og det politiske Danmark efterspørger: Kloge hænder - fra øverste hylde, siger Niels Østergaard.

Den offentlige del af svendeprøverne afvikles onsdag fra 8-12.15 i Arena Nord, maskinhallen og Det Musiske Hus og torsdagi de samme sale fra 8.15-12.

Da eventteknikeruddannelsen i år har 12 elever med lysspeciale og kun 4 med lydspeciale, er dagene delt således at vi kun har lyssvendeprøver om onsdagen og blandede lyd- og lyssvendeprøver om torsdagen.

Eventteknikeruddannelsen er udviklet på EUC-Nord i Frederikshavn.

Det er en fireårig erhvervsuddannelse, specielt udviklet til den danske lyd-, lys- og AV-branche.

Uddannelsen startede første hold op i 2007, efter flere års tilløb på EUC-Nord. Siden er det gået stærkt med nye hold hvert år, opbygning af udstyrssamlinger, undervisningslokaler, implementering af efteruddannelse og en skolepraktikvirksomhed.

Fra august måned suppleres uddannelsen med et nyt speciale: AV-teknikeren.

Eventkoordinatoruddannelsen huses i de samme rammer som Eventteknikeren. I dag er omkring 120 elever tilknyttet eventuddannelserne i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...