Restaurant Essens er med i den nyetablerede Foreningen Nordjysk Mad og Turisme

FREDERIKSHAVN: Nordjyske erhvervsfolk inden for restaurations- og hotelbranchen - blandt andet frederikshavnske restaurant Essens - samt forskellige nordjyske fødevareproducenter har taget initiativ til at etablere en ny forening, der skal øge kvaliteten i nordjysk gastronomi, fødevareproduktion og turismeoplevelser.

Foreningen er døbt Nordjysk Mad og Turisme og har til formål at sætte dagsordenen for kvalitetsudvikling i Nordjylland inden for erhvervet.

Helt præcist er foreningens formål at være en paraplyorganisation for netværk, der har til formål at fremme kvalitet, oplevelse og bæredygtighed i mad og fødevareturisme i Nordjylland og dermed bidrage til udvikling af regionen.

Foreningen er i vid udstrækning vokset nedefra - fra en gruppe madvirksomheder i samarbejde med blandt andre græsrodsinitiativer som Boxtown, uddannelsesinstitutioner og udviklings- og forskningsinstitutioner i Nordjylland som UCN, Nordsøen Forskerpark, Regional Udvikling og Tech College Aalborg.

Foreningens næstformand er Mikael Valentin, der også er direktør for Hjorths Hotel, håber, at det med foreningen lykkes at skabe større bevidsthed om værdierne i de nordjyske kvalitetsfødevarer.

- Vi har så meget at byde på, og vi nordjyder skal bruge de madvarer meget mere, end vi gør i dag. Restauranterne gør det allerede, nogle endda så dedikeret, at man kan sige, at de hylder det nordjyske madkammer, og forbrugerne bør også have adgang til skaldyr, fisk, grøntsager, bær, krydderurter og kornprodukter, der smager af Nordjylland, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...