Restauranten er netop kåret som Årets Innovative Læreplads på EUC Nord

FREDERIKSHAVN: En kold efterårsdag på havnen i Hirtshals er ingen spøg.

Alligevel var der store smil og latter, da EUC Nord havde sat de to nordjyske restauranter Abstrakt og Essens i stævne i de smukke lokaler på havnekajen hos Restaurant Abstrakt.

Anledningen var, at de begge skulle modtage priser for at være et godt sted at være i lære.

Således vandt Restaurant Abstrakt prisen som Årets Læreplads på EUC Nord i 2019 og Restaurant Essens vandt prisen som Årets Innovative Læreplads på EUC Nord i 2019.

De to restauranter blev kåret efter at deres elever har indstillet dem.

Kokkeelev Tobias Vasant Hansen havde masser af roser til sin mester Tonny Kristensen, der fik prisen for at have hjulpet Tobias med at blive klar til det nordjyske kokkemesterskab – hvor han blev en flot nummer to i sin første konkurrence nogensinde:

- Min læremester, Tonny stillede nemlig køkkenet og materialer til rådighed, som mig og min makker kunne benytte os af. Tonny kom også tidligt om morgen, for at overvære os træne, og for at rådgive, smage samt hjælpe os under udviklingen af vores konkurrence-retter.

Hos Restaurant Abstrakt var det kokkeelev Lukas Grøndtved, der stod for indstillingen. i

EUC’s direktør Neil Jacobsen var glad for at kunne uddele priser til et par restauranter, da kokkefaget er vendt tilbage på EUC Nord efter at have været fraværende på skolen i henved 20 år.

I løbet af tre år har skolen fået opbygget et godt ry i restaurationsmiljøet og Neil Jacobsen mener at det bl.a. skyldes et stærkt lærerteam med en ny frisk indstilling til tingene:

- Som jeg fornemmer det, så har vi bragt nyt liv til kokkefaget i Nordjylland med fokus på kontakt til virksomhederne, større faglighed og en lyst til at ville kokkefaget med dets mange konkurrencer, arrangementer på skæve tidspunkter og tit i andre lande – i hvert fald uden for Vendsyssel.

Restaurant Abstrakt fortsætter til finalerunden, hvor de regionale vindere skal dyste om titlen som Årets Læreplads i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...