Hver onsdag mødes en flok scrap entusiaster for at scrappe i tidsrummet 17.00-21.30 i håndarbejdslokalet på Frydenstrand Skolen på Buhlsvej i Frederikshavn.

Og hvad laver man så, når man scrapper?

Scrap også kaldet scrapbooking eller scrapping er en hobby, hvis formål er at bevare billeder, avisartikler og gamle minder ved at indsætte dem dekorativt i en blanksidet bog, som når er udfyldt bliver til en scrapbog.

At scrappe stammer fra USA, hvor man i begyndelsen lavede scrapbøger uden billeder. Men efter billedet blev et medie, der er tilgængeligt for enhver, har det været en del af scrapbøger og efter scannerens fremkommen er digital scrapbookning også blevet et kendt fænomen.

Tilbage til gruppen af scrappere, som har så mange medlemmer, at en forening kaldet Scrapklub Nord er stiftet.

- I Scrapklub Nord laver vi laver så meget mere og andet end bare at scrappe bøger, fortæller formanden for klubben, Else Kreutz.

- Hovedparten laver kort, som dækker fra at være individuelle kort med mange detaljer til at være en større produktion af eksempelvis indbydelser til en festlig lejlighed.

- Vi er en flok kreative kvinder i alle aldre og vi kommer fra hele Vendsyssel, lige fra Hjørring i vest, til Sæby i øst, Elling i nord og helt til Aalborg i syd. Så vi dækker et stort område, men har plads til mange flere, indbyder Else Kreutz.

- Når vi samles, låner vi ideer og materialer af hinanden, så man kan tilføje sit eget design nye ting.

- Der er altid stor snakkelyst og heldigvis er vi jo kvinder, så kan derfor sagtens håndtere begge dele på én gang, fortæller Else Kreutz med et glimt i øjet.

Klubben stiller en del redskaber til rådighed. Blandt andet har man mulighed for at låne metalskabeloner, som kaldes dies. Derudover stilles også en skæremaskine og en bigshot frem til fri afbenyttelse. En bigshot, er en slags pressemaskine, hvor dies og papir køres igennem, hvilket skaber de fineste figurer, som kan bruges til kortene. Så der er ikke noget at sige til, at begge dele bruges flittigt, når klubben mødes.

- Vi er tolv medlemmer i klubben lige nu, men der er plads til flere. Så nye medlemmer er hjertelig velkommen. Og skulle der sidde et par mænd, som kunne tænke sig at være med, så tager vi imod med glæde. Man kan sagtens komme og prøve et par gange, inden man melder sig ind i klubben, runder Else Kreutz af, inden hun igen koncentrerer sig om scrappens fine kunst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...