Skoleportal på udkig efter Frederikshavns, Sæbys og Skagens fortælleglade nørder - måske er det dig de leder efter

KOMMUNEN: Kender du en frederikshavner, sæbynit eller skagbo, der elsker at kigge på fugle, er vild med at nørde aktier, bruger timevis på at farve garn eller noget helt fjerde?

Hvis hun eller han samtidig elsker at fortælle om det, så vil skoleportalen Skolen i Virkeligheden meget gerne høre fra vedkommende.

Skoleportalen hjælper nemlig lærere med at få skolebørn ud i virkeligheden og virkeligheden ind i skolen.

Skolen i Virkeligheden er en non-profit webportal, som i dag har omkring 2.200 tilbud, der hjælper skolelærere med at få deres elever med ud i virkeligheden eller få virkeligheden ind i skolen.

Portalen vil gerne have endnu flere med, og der er derfor godt nyt at hente til alle Frederikshavns bedste fortællere, lokalforeninger, selvudnævnte eksperter og originaler, for det er netop dem, skoleportalen er på udkig efter.

- De fleste har noget, de ved meget om, og som de brænder for at dele med andre.

- Det gælder uden tvivl også i Frederikshavn Kommune, siger Thomas Rasmussen, der er projektleder hos Skolenivirkeligheden.dk.

- Vi leder med lys og lygte efter ildsjæle, lokalforeninger samt officielle eller selvbestaltede eksperter, som vil dele deres viden og entusiasme for et emne, et sted, en hobby eller deres job, og fortælle nysgerrige skolebørn om det.

Det er veldokumenteret, at klasseundervisning, som suppleres med oplevelser i naturen, på kulturinstitutioner, virksomheder eller andre steder, giver varige læringsresultater og motiverer skolebørnene til mere læring.

Det vil gøre stort indtryk på børnene og give dem en forståelse for, hvad skole og læring også kan være. Den forståelse vil gavne dem senere i livet, når de for eksempel skal tage beslutninger om uddannelse og arbejde.

Derfor arbejder Skolen i Virkeligheden for, at skolebørn kan møde og lære af mennesker, som brænder for alt fra sociale medier og grønlandske juletraditioner til iværksætteri og farveskift hos fladfisk.

Andre kommer ud på skolerne og fortæller børnene en historie, de har på hjerte. Måske er de pårørende til en misbruger eller kan fortælle om, hvordan det er at leve med angst.

- Vi tror på, at børn kan lære utroligt meget ved at møde lokale mennesker, der er oprigtigt optaget af et emne, som kan give dybde og perspektiv til de klassiske skolefag.

- Og det glæder mig, at så mange lærere og pædagoger er enige i, at vi skal have virkeligheden på skemaet og lære af alle de lokale ildsjæle, som befinder sig rundt omkring i Danmark - derfor vi leder altid efter flere som har lyst til at gøre en forskel for børnene i deres lokalområder, siger Thomas Rasmussen.

Man behøver ikke at være professor i noget som helst for at være en del af Skolen i Virkeligheden.

Det allervigtigste er, at man kan formidle og fortælle om emnet.

Om så det er en interesse for fiskeri, aktier, at lave honning, skateboarding, klippe collage eller bygge både.

Eller måske har man en særlig historie, som man vil dele?

Det vigtigste er, at man brænder for sit emne og kan fortælle om det. Entusiasmen frembringer en stor interesse hos børn, og får dem til at spidse ører - uanset emnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...