Frederikshavn Kommune jagter årets bedste indsatser og præstationer

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kommune har mange dygtige ildsjæle inden for både sport, kultur, sundhed, frivillighed og integration.

Derfor hylder man de gode indsatser hvert eneste år med en prisfest.

- Vi ønsker at anerkende og belønne de mange mennesker for deres indsats. Vi er så meget sport og kultur – så meget forening og frivillighed - at alle de mennesker, der er grunden dertil, fortjener at blive anerkendt og fejret, siger borgmester Birgit Hansen.

Derfor er man nu på jagt efter kandidater til årets ni priser – kandidater, som skal indstilles af kommunens borgere og foreninger.

- Vi skal have alle de gode navne frem i lyset – så skriv endelig ind, hvis du kender nogen, der skal nomineres, opfordrer Birgit Hansen.

Godt Gået-Prisen, Hædersbevisningerne, DGI’s Ungleder Pris, Frivillighedsprisen, Sundhedsprisen, og Integrationsprisen skal uddeles, og indstillingerne er velkomne helt frem til 15. februar.

Prisfesten holdes torsdag 25. april 2019 kl. 17.00-19.00 i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Dørene åbnes kl. 16.30.

Efter indstillingerne 15. februar vil de politiske udvalg, der uddeler de respektive priser, finde frem til årets kandidater efter en række kriterier.

Eksempelvis skal alle forslag til frivillighedsprisen begrundes i kandidatens arbejde enten for eller med frivillighed.

- I Sundhedsudvalget er vi glade for, at vi kan få lov til at uddele netop denne pris.

- Frivillighed gør en kæmpe forskel i alle aspekter af samfundet. De frivillige er der både for de ældre og de helt unge. For de ensomme og de syge, for misbrugerne og dem, der har det svært. Derfor håber vi, at Frederikshavn Kommunes borgere vil nominere så mange som muligt, så vi for alvor kan sætte fokus på de mange gode frivillige kræfter, som der er her i kommunen, siger Christina Lykke, som er formand for Sundhedsudvalget.

Det er også Sundhedsudvalget, der uddeler årets Sundhedspris. En pris, der sidste år gik til Fitnessbanden fra Sæby, der brugte de 10.000 kroner til en dagstur til Læsø og en julefrokost, som var med til at styrke sammenholdet blandt medlemmerne.

Desuden har prisen været med til at skabe øget opmærksomhed på Fitnessbandens arbejde.

- Det har skabt bedre fremmøde og et godt sammenhold. Og det har resulteret i, at vi var med i TV-udseendelsen, Fantastiske Fællesskaber, samt at vi er blevet kontaktet af et landsdækkende ugeblad, som ønsker at skrive om os. Så vi er bestemt glade for prisen og den betydning, den har haft for os, fortæller Søren Christensen fra Fitnessbanden i Sæby.

Frivillighedsprisen går til personer, som gør en ekstra indsats for at fremme det frivillige sociale engagement, samt synliggør og skaber opmærksomhed omkring de frivillige. Det gælder også, hvis man formår at markedsføre og anerkende det sociale engagement, samt at fremme erfaringsdelingen blandt de frivillige. Frivillighedsprisen er på 10.000 kr. og uddeles én gang om året.

Sundhedsprisen går til en eller flere borgere, en forening, en organisation eller en institution, der har gjort en særlig indsats for at fremme sundheden i Frederikshavn Kommune. Sundhedsprisen er på 10.000 kr. og uddeles én gang om året.

Integrationsprisen går til personer, som er medvirkende til at fremme og anerkende særlige initiativer, der sigter mod at styrke integrationen af etniske minoriteter. Prisen er som udgangspunkt på 10.000 kr.

Godt Gået-prisen går til personer, der har vundet et dansk eller jysk mesterskab, er blevet udtaget til landshold eller lignende hold, eller som har gjort en særlig indsats, der markerer Frederikshavn Kommune nationalt/internationalt.

Derudover kan det være individuelle eller holdpræstationer, der indstilles af kommunes foreninger, som i det foregående år har vundet guld.

Der er også en pris til Årets Ungleder. Målet er fastholdelse af unge rollemodeller i foreningsarbejdet, fordi det er en vigtig forudsætning for at skabe foreninger i udvikling. For hvem er bedre til at sikre fremtiden end dem, der er fremtiden? Prisen kan tildeles ungledere i alle folkeoplysende foreninger i kommunen. Prisen uddeles af DGI.

Årets Hædersbevisninger er priser for årets individuelle præstationer. De går til individuelle, som har opnået mesterskaber eller tilsvarende status nationalt. Der kan også være tale om en enestående individuelle handling eller indsats gennem flere år. Prisen er på 10.000 kr.

Prisen Årets bedste hold går til en særlig påskønnelse af holdindsatser, der har medført mesterskaber eller præstationer af tilsvarende status. Der kan også være tale om unikke præstationer eller handlinger som påskønnes særligt. Prisen er på 10.000 kr.

Prisen Årets bedste lederpræstation går til en ildsjæl, et talent, en ulønnet leder eller træner, som har ydet en særlig aktiv indsats for foreningslivet i kommunen og hvis virke har betydning nationalt – og som gennem denne anerkendelse vil få styrket sit fremtidige virke i kommunen. Prisen er på 10.000 kr.

Prisen Årets kulturtalent / årets oplevelse går til påskønnelsen af kulturelle, sportslige og øvrige events, som har været af opsigtsvækkende national karakter og fremmene for forholdene for og påskønnelsen af særlige kulturelle talenter inden for dans, musik, performance, film, TV, events, m.v. i Frederikshavn Kommune. Prisen er på 10.000 kr.

Billedtekst: Prisfesten afholdes torsdag den 25. april 2019 kl. 17.00-19.00 i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Dørene åbnes kl. 16.30. Her ses et foto af Fitnessbanden, som vandt Sundhedsprisen 2017. Foto: Karen Lind

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...