Skaber et borgerforum, der skal være ambassadør for den grønne omstilling

FREDERIKSHAVN: Hvad er op og ned i klimadebatten? Nytter det overhovedet noget, at vi skifter til LED-pærer på juletræet eller indfører kødløse dage, og kan vi reelt gøre noget for at aflevere en Moder Jord i samme eller bedre tilstand til vores børn og børnebørn?

Det gør faktisk en forskel, hvordan din egen holdning og adfærd er, og vi kan alle være med til at arbejde for mere bæredygtighed og en grønnere verden.

Derfor er en ny borgergruppe med navnet Min Energiby netop nu ved at blive dannet.

Gruppen skal være et forum, hvor helt almindelige borgere i Frederikshavn Kommune kan inspirere hinanden, lære, skabe debat, arrangere events og få masser af viden og ideer til at tage godt hånd om vores klode.

Borgergruppens medlemmer skal efter planen mødes fire gange årligt og i høj grad selv være med til at bestemme form og indhold for arrangementer.

Første møde holdes onsdag 16. januar kl. 19 på Knivholt Hovedgaard.

Bag den nye gruppe står Energibyen, der arbejder med emner som grøn omstilling, vedvarende energi og bæredygtig udvikling i Frederikshavn Kommune, gerne med flere arbejdspladser i kommunen i den grønne sektor.

Et andet af temaerne for Energibyen er at italesætte og påvirke borgerne til at tage grønne valg og i det hele taget vide mere om for eksempel elbiler, affaldssortering, energirenovering af huse og meget mere.

Tanken er, at gruppens medlemmer fungerer som en slags grønne ambassadører eller antenner, der kan være bindeleddet mellem Energibyen og andre borgere.

Hvis du er interesseret i at komme med i Min Energiby, kan du kontakte chefkonsulent Bahram Dehghan på email bade@frederikshavn.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...