KULTUR: Museum for Papirkunst i Blokhus byder på spændene udstillinger af kunst lavet af papir, og er det eneste kunstmuseum i Norden, der udelukkende har papiret som omdrejningspunkt

Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Museum for Papirkunst er det eneste kunstmuseum i Norden, der udelukkende har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet, skåret… Her kan du opleve imponerende samtidskunst, kunsthåndværk og design skabt i papir af både nationale og internationale kunstnere i verdensklasse.

Hvert år kan man opleve nye særudstillinger med papiret som materiale. I øjeblikket kan du opleve udstillingen Paper in Poetry som udforsker kunst skabt i papir, i tankevækkende kombination med og gennem brug af bøger, forfatterskab, poesi og digital kunst, hvor bøger opleves på en helt ny og overraskende måde. Museets udstilling af et originalt H.C.Andersen-klip indgår også i særudstillingen.

I museets kerneudstilling har den verdensberømte psaligraf Bit Vejle samlet et bredt udvalg af de mange imponerende værker, som hun har skabt med sin broderisaks igennem hele sit liv. Bit Vejles verden består af fortællinger med smukke motiver, men hendes kunst er mere end kønne blomster og fugle. Hvert eneste papirklip har sin særlige historie at fortælle og inviterer tilskueren til at reflektere og fortolke. Nogle rører ved alvorlige emner, mens andre hylder glæden i de små ting.

Et besøg på Museum for Papirkunst er også spændende for de yngste. Her er symboljagt i udstillingen og i Papirværkstedet kan man dekorere jeres eget HC Andersen-kunstværk ligesom man også kan lave jeres eget silhuetbillede.

I forbindelse med sommeren har Museum for Papirkunst tiltrådt sig Kulturministeriets sommerrabatordning som betyder, at entrébilletter i skolernes sommerferie udbydes til halv pris. Det betyder, at en voksenbillet frem til søndag den 9. august koster 40 kroner, mens en børnebillet, fra 3 til 11 år, koster 20 kroner.

- Vi synes det er et fantastisk initiativ for alle museer og oplevelsesinstitutioner i Danmark, som kan være med til at give gæsterne endnu større lyst til at støtte op om kulturlivet ind i mellem strandbesøg og grillarrangementer, siger Ditte Ninn, daglig leder ved Museum for Papirkunst.

- Vi håber selvfølgelig, at endnu flere gæster, i kraft af Kulturministeriets generøse initiativ, vil besøge Museum for Papirkunst og på den måde være med til at sikre den fortsatte drift af museet. Samtidig ser vi frem til en sommer med masser af turister fra både ind-og udland som får rig mulighed for at gå på opdagelse i vores udstillinger, nyde dejlig kaffe, kage og is i cafeen og også få afprøvet sine egne kreative evner i Papirværkstedet – her er masser af plads til både børn og voksne og ro til fordybelse, og med den nedsatte entré-pris er det vores håb at gæsterne vil være gode til at finde souvenirs og gaver i museumsbutikken, siger Ditte Ninn.

Museet er på Ilsigvej 2, 9492 Blokhus. Der er åbent 10-17.00 alle dage henover sommeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...