GÅ MED: Søndag 1. december 2019 kan du gå fra Bangsbo Frejas klubhus på Vrangbækvej og en tur på fem eller ti kilometer

FREDERIKSHAVN: Hvad er bedre end at starte første søndag i advent med lidt frisk luft og let motion? Netop - og hvis man samtidig støtter børns kamp for at genfinde glæden og det gode børneliv? Bingo! Alt dette bliver muligt i Frederikshavn søndag d. 1. december, når den årlige Julemærkemarch for 43. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen. En symbolsk gåtur i fællesskab med andre fra 66 forskellige startsteder i Danmark.

ud på I Frederikshavn er der startsted tæt på Bangsbo skoven i Bangsbo Frejas klubhus, Vrangbækvej 115. Der er 2 afmærkede ruter på 5 og 10 km. På 5 km ruten er det muligt at medbringe klapvogn eller barnevogn. Man kan starte fra kl. 10 til 11. På startstedet er der kaffe og kage. Ønsker man at lægge et beløb for dette, går det som gave til julemærkehjemmene.

På landsplan gik ca. 16.000 i 2018 en tur med Julemærkemarchen, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.350.000 kroner – 35.000 kroner mere end året før

March med stor betydning

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

- Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker kun 3,7 procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Historien bag

Julemærkemarchen opstod i 1977, da den Aarhus-baserede Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march til fordel for Julemærkefonden. I 2016 kunne initiativet således fejre 40-års jubilæum – oveni købet med et rekordstort deltagerantal.

Gennem årene er der kommet flere og flere startsteder til – i år er der 66 - og samlet set er der blevet indsamlet over 21 millioner kroner til driften af Julemærkehjemmene.

Hvert år får op mod 1.000 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Et af dem ligger i Hobro. Børn, der får et ophold på Julemærkehjem, har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...