Så fik Mejling Landhandel også specialfrø til fugleopdræt

MEJLING: - Fiskefoder har jeg ikke, men jeg kan skaffe det, for jeg har det motto, at hvis jeg ikke har det, så skaffer jeg det.

Ordene er Lisbeth Hansens.

Når hun med egne ord fortæller, hvilke husdyrarter, hun kan skaffe foder til, så er det nærmest kun akvariefisk, som ikke er med på oversigten.

Hun har i 25 år drevet Mejling Landhandel, og forleden udvidede hun med fuglefrø i den helt store skala, da hun officielt overtog Sæby Frøsalg fra Alexander Nielsen.

For sæbynitten Alexander Nielsen blev det, der begyndte som en hobby, hurtigt et arbejde, som tog langt mere tid end fuldtidsjobbet.

- Det begyndte for tre og halvt år siden på otte kvadratmeter. Det greb om sig, og i fjor solgte jeg 75 ton frø, fortæller Alexander Nielsen.

For hans vedkommende begyndte det med, at han skulle have noget specialfoder til sine egne fugle, og det endte så med det helt store salg, hvor især hamsterfoder blev den store sællert, da det kom oveni fuglefrøene.

Så selv om det var lidt svært af skille sig af med frøsalget, så er det ikke helt skidt.

- Jeg tror, at jeg kommer forbi hos Lisbeth mindst en gang om ugen, for frøsalget er lidt mit barn. Det begyndte som en hobby, men det voksede sig hurtigt meget større, og jeg har også en familie og et arbejde at passe. Jeg er sikker på, at de fleste af mine gamle kunder nu ved, hvor Mejling ligger, for rigtig mange af dem følger med over til Lisbeth, siger Alexander Nielsen.

Han mener, at hans kundegrundlag, som han nu har afhændet til Lisbeth Hansen, dækker hele Vendsyssel.

For det det var sådan han selv begyndte i sin tid.

- Det var for dyrt at købe ind i dyrehandlerne, så jeg måtte syd for fjorden for at få den rette kvalitet til den rette pris, fortæller Alexander.

For Lisbeth Hansen er frøsalget blot endnu en udfordring.

- Jeg havde skam frø i min butik, men dem har Alexander smidt ud, for de var ikke gode nok, skraldgriner Lisbeth.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...