Så meget af sig selv i Lønnebergs Emil

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Teaterforening havde lørdag eftermiddag besøg af Folketeatret med deres opsætning af Emil fra Lønneberg.

Forestillingen var udsolgt og det var en herlig eftermiddag, hvor masser af glade børn og deres forældre/bedsteforældre kunne nyde alle Emils skarnsstreger.

”EEEEMIL”, råbte Anton Svendsen, så det rungede i hele Katholt.

Nu var Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, sagde Emil, men det havde far lidt svært ved at forstå, som han stor dér med musefælden på storetåen.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg var der gang i teaterlegen, da Emils hoved sad fast i suppeterrinen; da Ida blev hejst op i flagstangen; da Kommandusen faldt i Emils ulvefælde; da Emil holdt gilde for sognets fattiglemmer, og da vi mødte Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om en skarnsknægt med hjertet på rette sted.

- En af de gange hvor Emil blev sendt ind i værkstedet, var der en lille dreng i salen, der sagde højlydt, ”far det er ligesom når jeg bliver sendt på værelset”, og ja sådan var der mange gange hvor de dejlige børn i salen kunne genkende noget af sig selv, for Emil, han er en rigtig dreng på både godt og meget lidt ondt, han gør det jo i en god mening, skal vi huske på, fortæller teaterforeningens formand Lilly Pedersen.

Der var i den grad liv i Det Musiske Hus denne lørdag eftermiddag og Noah fra Strandby der lige præcis i lørdag fyldte 6 år, syntes det var en super god måde at holde fødselsdag på, sammen med Emil og alle de andre fra Katholt,

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...