Pandemiens nedlukning snød os for EM-afviklingen, men holdene skal ikke snydes for en varm hilsen fra os i nord

KOMMUNEN: I måneder har frederikshavnerne forberedt sig på at levere værtskab i verdensklasse, når Frederikshavn skulle være værtsby for EM i kvindehåndbold i december 2020.

Det har COVID19-pandemien nu forhindret.

Men landsholdsspillerne fra Sverige, Spanien, Rusland, Tjekkiet og Danmark bliver ikke snydt.

De får nemlig en varm og kærlig hilsen fra Frederikshavn

Ikke færre end 75 kvinder fra Frederikshavn har strikket, så pindene har glødet de seneste uger.

De har strikket 200 varme EM-huer til spillere og ledere på det danske, svenske, spanske, russiske og tjekkiske landshold. Huerne, der er enten røde eller blå, er forsynet med festlige pomponer i de respektive nationalflags farver.

De bliver ikke synlige i Frederikshavn, som skulle have været værtsby for de indledende EM-kampe 3.-7. december.

Men EM-huerne kommer til at varme både ører og hjerter hos spillerne, når de ankommer til Herning, hvor de indledende kampe i stedet bliver spillet.

- Huerne er et symbol på frederikshavnernes passion for håndbold og vores gæster.

- Det er med blødende hjerter, at vi må afstå EM-værtskabet, som vi havde glædet os så meget til.

- Til alle jer, der har lagt jeres hjerter, tid og energi i at forberede verdens bedste EM-værtskab, vil jeg sige tusind tak.

- I yder en kæmpe indsats for, at vores gæster skal føle sig velkomne. At de skal føle sig særlige og tage her fra med en oplevelse for livet. Tak for det og tak for jer, siger borgmester Birgit Hansen.

Spillerne får sammen med EM-huen også en personlig borgmesterhilsen oversat til originalsprog og et håndlavet hjerte i træ fremstillet af unge, der er tilknyttet Projektafdelingen i Frederikshavn Kommune.

I værkstedet på Gl. Skagensvej får de unge en chance for at opleve fællesskabet og glæden ved at udføre et stykke arbejde, der giver værdi for andre.

De har mange nederlag med i rygsækken som følge af et handicap, eller fordi de har været hårdt ramte af stress, angst, autisme eller lignende.

På Gl. Skagensvej oplever de dagligt små og store successer ved at udføre et meningsfuldt stykke arbejde.

I Frederikshavn har det – trods en vanskelig tid med strenge corona-restriktioner, ikke været svært at mobilisere de lokale kræfter og involvere byens borgere i forberedelserne til EM-værtskabet.

Det har ikke været muligt at samles i strikkecaféer, men strikkeminister i Frederikshavn, Jette Varmløse har sørget for, at strikkerne enten selv kunne hente eller få leveret et strikke-kit og den måde gjort det muligt at strikke sammen hver for sig.

Børn og voksne i kommunens dagplejer og daginstitutioner har kreeret fine, fantasifulde julehjerter, der kommer til at pynte i Frederikshavns midtby og i Arena Nord, så julestemningen kan indfinde sig, selv om håndboldfesten er aflyst i denne omgang.

- Det er ærgerligt, at vi ikke får mulighed for at levere værtskab i verdensklasse til EM 2020.

- Men vi har en fantastisk opbakning fra virksomheder, foreninger og borgere i vores kommune til at gå efter de muligheder, der byder sig.

- Der kommer nye muligheder for at byde ind på værtskaber for store events som EM og VM i håndbold. Og når chancen opstår, så er vi klar igen, siger direktør Per Malmberg, Arena Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...