Trafikundervisningen gør Frederikshavn til regionsvinder i trafiksikkerhed

FREDERIKSHAVN: Generelt yder landets kommuner og skoler en stor indsats, når det gælder om at gøre børn og unge mere sikre i trafikken.

Men i flere kommuner halter det med færdselsundervisningen.

Det viser undersøgelsen "Kommunernes Trafiktest", som Rådet for Sikker Trafik gennemfører hvert år.

Men set med frederikshavnske briller er testen for 2018 dejlig læsning.

Vi placerer os nemlig ind som sikker regionsvinder, og det er noget, der har en meget kontant betydning for hver ulykke med et barn eller en teenager i trafikken er en for meget.

Derfor er det vigtigt, at alle børn og unge bliver klædt ordentligt på til at færdes sikkert i trafikken.

Hvert år tager Rådet for Sikker Trafik temperaturen på kommunerne og skolernes indsats på området, og dette års undersøgelse, "Kommunernes Trafiktest 2018", viser, at stadig flere kommuner gør en større og større indsats, som er med til at forebygge, at børn og unge kommer til skade på vejene.

Men undersøgelsen viser også, at der er stor forskel på, hvor mange kommuner der gennemfører færdselsundervisning som eksempelvis gå- og cyklistprøver eller har foredrag med trafikofre ude på skolerne.

På det område bør der strammes op, mener Rådet for Sikker Trafik.

Men her er Frederikshavn helt klart i front.

For ikke alene er Frederikshavn regionsvinder og med sine 87 point i undersøgelsen nr. 3 på listen over regions-ettere.

Det sker med baggrund i et ganske betragteligt løft i forhold til den seneste undersøgelse nemlig fra kun 72 point sidste år.

- Det er vigtigt, at skoler og kommuner prioriterer arbejdet med at lære børnene, hvordan de kan passe bedre på sig selv i trafikken.

- De fleste trafikulykker sker på grund af vores adfærd, og derfor er det vigtigt, at børn har gode trafikvaner, når de forlader skolen, siger Janne Gundersen, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Kommunernes Trafiktest 2018 viser, at siden Rådet for Sikker Trafik gennemførte den første undersøgelse i 2010 er sket en klar forbedring i kommunernes arbejde med at gøre børn og unge mere sikre i trafikken.

Kommunerne kan få mellem 0 og 100 point i undersøgelsen alt efter, hvor mange og hvor gode indsatser de har.

Årets topscorer er Aabenraa kommune, der har opnået 93 point i testen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...