Anders Ladekarl gæster Frederikshavn gymnasium med VR-optagelser fra en syrisk flygtningelejr.

FREDERIKSHAVN: Fredag den 21. september får eleverne på Frederikshavn Gymnasium mulighed for at besøge en flygtningelejr i gennem virtual reality.

Røde Kors i Danmarks generalsekretær Anders Ladekarl besøger gymnasiet og tegner et billede af situationen i Syrien lige nu samt forholdene for de millioner af flygtninge, der befinder sig i nærområderne til konflikten.

Derefter kan gymnasieeleverne selv tage hovedtelefoner og VR-briller på, sætte sig på bænken og opleve livet som syrisk flygtning i en lejr i Libanon.

Filmen tager eleverne med til gamle, nedslidte bygninger.

På støvede jordveje imellem skrøbelige flygtningetelte.

De vil møde flygtninge fra Syrien, der hver især vil fortælle dem om deres daglige udfordringer og bekymringer, såvel som deres lyspunkter og drømme for fremtiden.

VR-bænken er blandt andet på besøg på gymnasiet i forbindelse med Røde Kors Indsamlingen søndag 7. oktober.

Med den såkaldte "røde VR-bænk" forsøger Røde Kors med ny teknologi at bringe flygtninge i nærområderne helt tæt på gymnasieeleverne på Frederikshavn Gymnasium.

- Virtual reality er et stærkt kommunikationsværktøj, der er med til at sikre høj indlevelse, forståelse og ikke mindst empati. Og netop dét er der brug for, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...