Fritidslivets muligheder blev testet

FREDERIKSHAVN: En gang var der noget, der hed foreningernes dag.

Den handlede om, at skoleelever fik lov til at besøge byens foreninger og danne sig et indtryk af, hvilke aktiviteter, der blev budt på.

Foreningernes dag er for længst gået i glemmebogen, men et andet arrangement er trådt i stedet.

Det står Dansk Skole Idræt for, og ideen er sådan set den samme - nemlig at præsentere byens elever for nogle af de tilbud, som klubber og foreninger dagligt udbyder.

Man kalder det Forårsfestival, og der har tidligere været holdt festivaler i Skagen og Sæby, men det var første gang, Frederikshavn var vært for den.

Omkring 290 børn fra 5. klasserne i skoledistrikt øst og vest deltog, og i løbet af dagen skulle de besøge fem meget forskellige foreninger.

Der var tale om Boldklubben Bangsbo Freja, JAM Frederikshavn Cheerleaders, FDF Frederikshavn, Naturliv v. naturvejleder Bo Storm og Sæby Atletikklub.

Og så blev børnene ellers inddelt i grupper á 50-60, som herefter på skift var på besøg hos en forening i ca. 45 minutter.

Lærer Lasse Berg Rosenlund, som var repræsentant for distrikt vest, synes, at dagen gik rigtigt fint:

- Vejret var heldigvis fint fra morgenstunden, og selv om vi i løbet af dagen fik nogle byger, så tog det ikke modet fra deltagerne. Det blev dog en smule problematisk for besøget hos JAM Frederikshavn Cheerleaders, som af sikkerhedsmæssige grunde måtte flytte til Bangsbohallen.

Da dagen var til ende, var der stor glæde hos børnene, og det er sikkert, at der var mange, der fik lyst til at blive en del af foreningslivet. Og det er også det, der er meningen, siger Lasse Berg Rosenlund.

- Dagen har først og fremmest til hensigt at præsentere eleverne for nogle af de fritidstilbud, som Frederikshavn er så rig på.

- Men den handlede også om at bygge bro mellem skole og lokalområdet. Man taler jo så meget om den åbne skole, og her var der et eksempel på, hvordan skole og foreningsliv kan mødes.

Arrangementet gik over al forventning, og det er naturligvis planen, at det hele skal gentages næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...