Vendsyssel regionale spillested i samarbejde med Jazz9700

FREDERIKSHAVN: Det Musiske Hus og Jazz9700 har siden efteråret 2018 været i dialog om at arrangere koncerter.

Det har nu udviklet sig til et formelt samarbejde, der skal komme både musikken og publikum til gode.

De to parter vil fremover præsentere jazzkoncerter, enten som dobbeltkoncerter eller som enkeltkoncerter på tværs af kommunegrænser, der kan styrke interessen for jazzmusikken i hele Vendsyssel.

- Vi bliver styrket i arbejdet med at præsentere jazzkoncerter på absolut højeste niveau og Jazz9700 får mulighed for økonomisk at spille med, siger formand for Jazz9700 Niels Persson.

- I det tidlige forår 2018 fik fik vi storhedsvandvid og kontaktede det Det Musiske Hus med henblik på et samarbejde om etablering af dobbeltkoncerter på de to spillesteder.

- Det resulterede i først omgang i et møde i Frederikshavn, hvor mulighederne blev vendt og Jens Ole Amstrup fra Det Musiske Hus kontaktede herefter JazzDanmark, hvor man blev enige om i fællesskab at invitere til et møde om jazzmusikken i Nordjylland, fortæller Niels Persson. .

Og så gik der hul på bylden.

- Det er så vigtigt, at vi ser hinanden og bakker hinanden op. Der kan være en tendens til at se hinanden som steder, der har meget forskellige dagsordener. Men pengene til musik er så forsvindende små, at det virkelig giver mening at tage hinanden med og sikre kvaliteten i de koncerter, som vi tilbyder, fastslår Jens Ole Amstrup, der leder af Det Musiske Hus, det regionale spillested i Frederikshavn.

Og den dagsorden peger frem ad mod et tæt parløb mellem alle koncertarrangører - så publuikum kan forvente endnu mere valuta for pengene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...