Efterårsferien står i æblernes tegn på Sognefogedgården.

- Vi inviterer folk til at tage deres egne æbler med og få lavet æblejuice af dem. Børnene kan prøve at lave rå æblekage til kaffen, og servere den for forældrene eller bedsteforældrene, fortæller Sonja Rasmussen som er tovholder for køkkenpigelauget.

- Der vil også være rundvisninger, hvor vi fortæller om, hvordan det var at være barn, da børnenes bedsteforældre eller oldeforældre var børn, fortsætter Sonja Rasmussen.

Man kan få et godt indblik i livet på landet i gamle dage ved at besøge den gamle museumsgård, der fortæller om områdets historie gennem 100 år på en levende måde. Her kan man også høre små sjove anekdoter om den sidste ejer af den godt 300 år gamle Sognefogedgård.

I dag er der igen dyr på gården, og især børnene glæder sig altid til at hilse på hestene, hønsene, ænderne og kaninerne. Hønsene og ænderne går frit omkring på gårdspladsen, og de små shetlandsponyer vil også gerne snakkes med.

Den gamle museumsgård ligger på Mellergårdsvej 3, Frederikshavn, og har i efterårsferien åbent søndag den 13., tirsdag den 15., torsdag den 17. og lørdag den 19. oktober. Alle dage fra kl. 12-16.

Ud over ferieugen er der åbent om torsdagen og søndagen fra kl. 12-16, og der er altid åbent for besøg på gårdspladsen, hvor der er gratis adgang.

Rigtig mange benytter sig af at sætte sig ved bordene på gårdspladsen og nyde den medbragte kaffe og den totalt afslappede stemning i selskab med dyrene, næsten isoleret fra omverdenen, trods den korte afstand til industri og parcelhuse. Er de frivillige på gården, kan man også komme ind i museets bygninger mod betaling. Dyrene bliver i øvrigt rigtig glade, hvis man har en godbid med til dem.

Det er gratis for skoler og andre institutioner at besøge Museet Sognefogedgården, hvor de kan få en gratis rundvisning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...