Alle bibliotekerne i Frederikshavn Kommune åbner fra uge 21 – dog ikke helt som før Covid 19. Borgerservice er fortsat lukket!

Nu bliver det endelig muligt at gå på biblioteket igen. I første omgang åbnes der dog kun for aflevering og udlån, og borgerservice er fortsat lukket.

De sidste par måneder har bibliotekerne fået mange spørgsmål om, hvornår det igen er muligt at komme på biblioteket. Nu er der endelig ’grønt lys’, og medarbejderne har knoklet, for at få alt gjort klar, så dit besøg på biblioteket kan foregå på en tryg og sikker måde.

– Vi følger Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og der er tale om en kontrolleret åbning med fokus på sikkerheden, så I første omgang åbner landets biblioteker kun for aflevering og udlån af materialer. Derfor bliver det en anderledes oplevelse på biblioteket, og ikke den velkendte, åbne og uforpligtende biblioteksprofil, man kender, konstaterer afdelingsleder Rasmus Østergaard

Du får to uger til at aflevere de lånte materialer. Fra mandag den 18. maj til og med lørdag den 30. maj kan alle aflevere uden risiko for bøder for materialer man burde have afleveret i perioden efter 11. marts. Den lange frist er også givet for at minimere presset på bibliotekerne.

- Selvom vi har savnet vores brugere, må de meget gerne vente nogle dage med at besøge os, så vi undgår alt for mange mennesker de første dage, lyder opfordringen fra personalet, som med over 12.000 udlån i omløb nok kan se frem til nogle travle åbningsdage.

Aflevering og udlån af materialer skal i øvrigt foregå på automaterne, som du kender det, men efter de gældende regler om at spritte af før og efter brug, samt holde den fornødne afstand til andre brugere og personalet.

Havde du en reservering til afhentning lige inden nedlukningen, så står den der stadig, og det bliver den ved med indtil d. 30 maj. Er reserveringen ikke længere relevant, så vil biblioteket rigtig gerne, at du går ind og afbestiller den på www.bibl.frederikshavn.dk, så en anden kan få glæde af materialet.

Du kan med fordel bestille materialer via bibl.frederikshavn.dk inden dit besøg. Bibliotekerne håber, at lånerne vil låne en masse med hjem, men ligesom i dagligvarebutikkerne, så gælder princippet om hurtigt ind og hurtigt ud også på biblioteket – du må altså kun tage kortvarigt ophold på biblioteket.

Grundet Covid 19 vil du også opleve, at nogle områder er fysisk spærret af, og at det ikke muligt at bruge f.eks. bibliotekets Pc’er, printer eller tage kopier, læse aviser og tidsskrifter på biblioteket. Det er heller ikke muligt at lege på biblioteket eller gøre brug af gamer-PC, Playstation og lignende.

Ændrede åbningstider

Du har ikke adgang til selv at lukke dig ind på biblioteket. Til gengæld er åbningstiden udvidet til kl. 17 om fredagen i Sæby og Skagen, og der er åbent om onsdagen på alle fem biblioteker i Skagen, Ålbæk, Frederikshavn, Sæby og Østervrå.

I forbindelse med Kr. Himmelfartsdag skal du være opmærksom på, at der er lukket på alle biblioteker fra torsdag den 21. maj til og med søndag den 24. maj samt 2. Pinsedag mandag den 1. juni og Grundlovsdag fredag den 5. juni. De ændrede tider kan du se på www.bibl.frederikshavn.dk

Ingen Borgerservice!

Borgerservice er stadig lukket, og du kan læse mere om vores nødberedskabet på Frederikshavn.dk. Har du brug for hjælp til selvbetjeningsløsninger på borger.dk og frederikshavn.dk, kan du kontakte Den Digitale Hotline. Så længe Borgerservice er lukket vil det være muligt at afhente batterier til høreapparater på alle biblioteker.

Hvornår bliver det som før?

Det er fortsat uvist hvor længe bibliotekerne skal være åben på de nye betingelser.

- Vi følger regeringens og myndighedernes anvisninger nøje og melder ud, så snart vi ved mere. Indtil da vil vi gøre alt, hvad vi kan for stadig at sikre en hyggelig og dejlig oplevelse på vores biblioteker, hvor kortvarigt og med 1 meters afstand til andre den end er, slutter Rasmus Østergaard.

Alle opdateringer kan man følge med i på www.bibl.frederikshavn.dk og Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...