Fredag var en særdeles aktiv formiddag i Frederikshavn Rideklub med 144 ekvipager klar til dyst

FREDERIKSHAVN: Der var hektisk aktivitet på Frederikshavn Rideskole fredag morgen.

Normalt er der altid travlhed fra morgenstunden, men denne fredag stod alt på gloende pæle.

For med 144 tilmeldte ekvipager til DM-stævnet i disse dage, var der ganske mange ekstra heste, ryttere, trailere og campingvogne.

Og opvarmningsbanerne var fyldte med heste, der lige skulle røres inden stævnet blev skudt i gang kl. 11 fredag formiddag.

Men trods de mange mennesker, så tog arrangørerne det alligevel med stoisk ro - nu er det jo også niende år i træk, at Frederikshavn Rideklub er vært for de danske mesterskaber for ponyhold. Det giver en vis træning i at håndtere det store menageri.

Og det bliver et brag af et stævne, for det er landets bedste ponydressurryttere, der er samlet i Frederikshavn.

36 hold med hver fire ekvipager gjorde sig klar fra morgenstunden og så går det ellers løs frem til søndag eftermiddag, hvor stævnet ventes at slutte ved 15-tiden, hvorefter der er præmieoverrækkelser.

Sluttidspunktet skal tages med et gran salt, for der er noget, som end ikke mangeårig værtskab, kan sikre - og det er vejret.

- Vi håber at det holder nogenlunde tørt, fortæller Janne Jensen, der er en af styrmændene i sekretariatet denne morgen.

Men love det tør hun ikke - belært af blandt andet erfaringerne fra sidste år, hvor stævnet blev ramte af en indædt haglbyge.

DM-stævne er i øvrigt åbent for alle interesserede, som er velkomne til at kigge forbi og se ridning på et højt niveau i klubbens smukke omgivelser.

Op imod 100 frivillige står klar til at løfte de mange opgaver, stævnet indbefatter klubben. Det gælder klubbens medlemmer, forældre, bedsteforældre, tidligere medlemmer, som bare træder til og giver en hånd med for at få det hele til at klappe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...