Superbiograf i støbeskeen

FREDERIKSHAVN: Om cirka et år vil der stå en ny superbiograf klar i Frederikshavn med fire sale, lækker lyd og med luksusstole, som kan justeres efter gæsternes eget ønske.

Desuden bliver sal nummer 1 indrettet med Jyllands bredeste lærred.

Og ambitionerne er tårnhøje hos de to biografdirektører for Palads Teatret i Frederikshavn, Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, som forventer, at den kommende biograf vil tiltrække markant flere gæster end i dag.

Kris og Sofia har nærmest svært ved at beskrive med ord, hvor flot en biograf de agter at opføre i byens nye centrum - Værkergrunden - hvor A/S Trigon bygger 32 ejerboliger. Projektet ventes at gå i gang først i det nye år.

Og selv om de to ikke er meget for at prale heroppe i Vendsyssel, besluttede Sofia og Kris på et tidligt tidspunkt, at de ikke vil gå på kompromis med hverken lyd, billede eller stole.

Faktum er, at Palads Teatret står over for den største transformation i mere end 75 år. Og Kris Søgaard Pedersen konstaterer, at ”Frederikshavn kommer til at tage førertrøjen i filmformidling i hele regionen”.

Holdningen er, at en ny biograf ikke kun er et seriøst løft af kulturlivet i en by. Den vil også være et plus for handelslivet.

Sofia og Kris har gennem årene konstateret, at biografens mange gæster tit og ofte - efter forestillingen - enten fortsætter med en shoppingtur og/eller benytter byens restauranter.

- Vi mærker en stor opbakning til dette her projekt. Og det bliver godt for hele byen, at der kommer et filmhus på et meget højt niveau, siger Kris Søgaard Pedersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...