Den unge frederikshavner Mikkel Scmidt er et lovende bud på fremtidens designer

Han kombinerer mode og virtual reality. Derfor er den unge frederikshavner Mikkel Schmidt er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Med virtual reality formidler han sit budskab om kønsstereotyper. Den traditionelle catwalk var skiftet ud med VR-briller, da 11 nyuddannede designstuderende fra VIA Design indtog Copenhagen Fashion Week med udstillingen ERA360. Her fremviste de hver især deres bud på fremtidens mode, og som noget nyt var klæderne akkompagneret af virtual realityfilm, der formidlede budskabet bag hver enkelt kollektion.

Et af budskaberne handlede om et opgør med kønsstereotyper, og det stod Mikkel Schmidt, der oprindeligt kommer fra Frederikshavn, bag.

– Kønsidentitet fylder meget i debatterne, og derfor har jeg lavet en kollektion, der udfordrer de kønsstereotyper, der har været i samfundet i århundreder. Min kollektion hedder ”A new masculinity”, fordi jeg ved at lege med andre snit og silhuetter vil ændre opfattelsen af traditionelt herretøj, fortæller Mikkel Scmidt.

Mikkel Scmidt har netop færdiggjort sin designuddannelse fra VIA University College, der har landets største klynge af kreative uddannelser. Ud over designuddannelserne består klyngen af animationsskolen The Animation Workshop i Viborg og VIA Film og Transmedia, der har adresse i Filmbyen i Aarhus.

Ifølge René Foli, der er uddannelsesdekan for de mere end 1400 studerende på VIAs kreative uddannelser, er det banebrydende, at Ann-Cathrine Hansen og hendes meddimittender kombinerer mode og teknologi.

– ERA360 er et fremragende bevis på det, de studerende lærer gennem deres uddannelse. De kombinerer deres kreativitet og håndværksmæssige kunnen med innovation og tværfaglighed, siger han.

Vil bryde barrierer

Efter udstillingen til Copenhagen Fashion Week rykkede ERA360 til Aarhus, hvor Mikkel Schmidt endnu engang fremviste sin kollektion og den tilhørende virtual reality-film.

– Jeg valgte designuddannelsen, fordi virkelig tror på, at jeg kommer med noget nyt. Jeg drømmer om, at jeg gennem design kan være med til at bryde barrierer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...