Frederikshavn kirke blev underlagt akustiske simuleringer inden valg af lydanlæg

FREDERIKSHAVN: Da Frederikshavn Kirke blev genåbnet efter totalrenoveringen indvendig, kunne kirkegængerne glæde sig over at præstens stemme nu var tydeligere end nogensinde før.

Foruden ny maling, kalkning, nyt lys, nye bænke og stole i grundplan fik kirken også en helt ny lyd- og billedløsning, leveret og installeret af AV-virksomheden NorthStar.

- Det var en spændende udfordring at finde det design, der sikrede den bedst mulige lyd til kirkegængerne. Med 1.160 siddepladser på gulv og pulpitur, er det Danmarks næststørste kirke – målt på antal siddepladser.

- Udfordringen var at sikre god lyd til alle med færrest mulige højttalere.

- For at nå i mål skabte vi en akustisk computermodel af kirken, hvor vi kunne simulere og måle os frem til hvilken skræddersyet lydløsning, vi ville anbefale i forhold til menighedsrådets ønsker, behov og økonomi, fortæller Lennart Funch, direktør for NorthStar.

Simuleringen betød at man valgte en Boseanlæg som suppleret med nye mikrofonsystemer og et nyt teleslyngeanlæg.

Til kirkens mange aktiviteter var det et stort ønske at få skræddersyet lærredløsning, hvor et stort lærred elektronisk kunne hæves fra et skjul i korgulvet ved trappen – og sænkes tilbage efter brug.

Svend Jacobsen fra Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S tegnede konstruktionen til ’lærredsgraven med vipbar gulvplanke.

NorthStar fik konstrueret et 3,4 meter bredt lærred, der kunne hæves og sænkes godt 3 meter.

Projektor og lærredløsningen betjenes ved at benytte samme digitale betjeningspanel, der også styrer lydanlægget.

- Vi er meget tilfredse med resultatet, understreger menighedsrådsformand Steen Hviid Mortensen.

- Vi synes, at kirkens renovering er meget vellykket, og at NorthStar har løst opgaven, så Frederikshavn Kirke nu har fået løsninger, der på bedste vis kan håndtere de mange aktiviteter for menigheden. Og så gør det heller ikke noget at installationen er lavet flot og diskret, siger formanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...