Der bliver traditionen tro julekoncert i Skagen Kirke onsdag den 2. november 2020 kl. 19.30

Julekoncerten i Skagen kirke er gennem 10 år blevet en vigtig og stemningsfuld tradition i tiden op mod jul og advent. Det er igen operasanger og Skagen-ambassadør Jens-Christian Wandt der arrangerer koncerten, og igen i år får han selskab af det mange kalder for Danmarks bedste kirkekor – Holmens Kirkes Vokaleensemble. Koret består af 10 professionelle sangere, som hver har deres solistiske karriere, alle er de uddannet fra musikkonservatoriet, flere er tilknyttet Det Kgl. Teater eller Den Jyske Opera, men har også passion for det at synge i et mindre kor – eller som her et vokalensemble. Flere af sangerne vil ved julekoncerten træde frem med solistiske indslag.

Koncerten bindes sammen af Jens-Christian Wandt der også vil synge solo. I Nordjylland er han kendt for Verdensballetten og julekoncerten på TV2. Netop nu medvirker han i musicalen Oliver, på det Det Ny Teater i København. Sammen med Holmens Vokalensemble har han indspillet flere album – bl.a. det anmelderroste album ”Jul i Skagen”.

Julekoncerten musikalske leder er Jakob Lorentzen der til daglig er 1. organist ved Holmens Kirke og Slotsorganist ved Christiansborg Slot i København. Sidste år fik han af HM Dronning Margrethe tildelt Ridderkorset og året før Frobenius Fondens hæderspris på 250.000 Kr. – den største nordiske musikpris der tildeles en kirkemusiker.

Ved orglet i Skagen Kirke sidder kirkens egen organist Rikke Kursch.

Koncertens program byder på jul- og advents kendte melodier og sange, som korsang og solistiske indslag. Programmet bindes sammen med historier, anekdoter og tanker ved juletid, om sangene, om komponisterne eller i det hele taget tanker til tiden.

Koncerten følger naturligvis myndighedernes restriktioner, hvilket betyder god plads mellem publikum, håndsprit ved indgangen, man opfordrer publikum til at bære mundbind og der vil ikke være fællessang ved denne koncert.

Pga Corona er der kun et begrænset antal billetter i salg. Billetterne sælges fra billetten.dk – og koster 225 kr,- pr. stk.

Koncertens arrangør Jens-Christian Wandt udtaler:

- I en tid hvor meget af kulturlivet er lukket ned, glæder det os at vi får mulighed for at holde traditionen i hævd og præsentere vores julekoncert i Skagen Kirke. Jul betyder lys i mørke, og i en corona-tid fyldt med restriktioner og udfordringer, er kunsten vigtig - sangen og musikken er med til at tænde det lys.

- Julen er hjerternes fest. Det er også fællesskabets fest, og selvom fællesskabet også er udfordret, så mødes vi om julens skønne melodier, vi passer på hinanden, lever op til myndighedernes restriktioner – og mere til, og sammen går vi julen i møde med god musik. Det er der mere brug for i år end nogensinde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...