Oplev naturen i børnehøjde i efterårsferien

KOMMUNEN: Du behøver ikke at rejse langt væk for at skabe gode oplevelser for dine børn. Måske er ’staycation’ den helt rigtige ferieform for din familie.

Danmarks natur er magisk om efteråret, så det er bare med at komme ud.

Friluftsrådet kommer her med en række bud på gode oplevelser i børnehøjde i dit nærområde.

For børn kan en telttur i haven eller sheltertur i nærheden skabe lige så gode minder som en rejse langt væk.

Turene er populære for børnefamilier.

En rapport fra Syddansk Universitet konkluderer nemlig, at brugen af sheltere i Danmark er stærkt stigende.

Det er særligt roen, den friske luft kombineret med det sociale samvær, der hiver mange ud i naturen. 60% af de adspurgte i undersøgelsen var familier med børn.

Det kræver ikke meget andet end liggeunderlag, sovepose, en lommelygte og godt med varmt tøj.

Mørket påvirker vores sanser, og et kendt sted vil pludselig opleves på ny, så måske er I heldige at møde et af nattens dyr.

Friluftsrådet har i samarbejde med en række organisationer etableret over 1.500 primitive overnatningspladser i Danmark, hvor man kan sove i shelter eller telt.

På hjemmesiden www.udinaturen.dk og appen Shelter kan du finde overnatningsmuligheder i det fri i hele Danmark.

Det skal være simpelt og sjovt at være i naturen. Børnenes Naturkanon er 12 oplevelser, som man bare skal prøve som barn. De er enkle at gå til og alle børn kan være med.

Byg en hule, klatr i træer, tænd et bål, leg med vand er blot fire af de udfordringer, som børnene får i naturkanonen.

På hjemmesiden https://borngrorinatur.dk/ kan du få inspiration til at gennemføre alle oplevelser.

Skovbunden vrimler med svampe og mange frugttræer og buske bugner stadig af moden frugt, der bare venter på at blive plukket, presset, henkogt eller syltet.

Vandrestier med oplevelser undervejs er en af de mange gratis glæder, der findes i naturen og der er tusindvis af sti-kilometer i Danmark.

Vandreture giver et nærvær, som vi ikke altid har tid til i hverdagen, for man er sammen og snakker sammen på en anden måde, når man bevæger sig sammen.

Nogle gange skal familien lokkes ud i naturen med varm kakao undervejs, eller oplevelser undervejs.

Her anbefaler Friluftsrådet Kløverstierne, hvor der er ruter af forskellig længde og oplevelser og fortællinger om det, man møder undervejs.

Vind i håret hører efteråret til.

Tag ud og mærk suset langs kysterne, slå smut med sten, flyv med drage eller tag en af årets sidste dukkerter måske ved Plamestranden, som nu er helt uden palmer, De er nemlig kommet i vinterhi.

Langs kysterne kan du også gå på ravjagt med dine børn. I princippet findes der rav langs alle danske kyster, men der hvor det blæser mest og brændingen er voldsomst, er chancerne dog størst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...