- Undskyld vi larmer de næste par uger! Sådan lyder beskeden fra eventteknikere, der flytter undervisning udendørs ved skolen på hånbækvej pga. COVID19-regler

På EUC Nord tager man Sundhedsstyrelsens instrukser meget alvorligt, og det kan betyde at undervisningen bliver andeledes end den plejer. Hos eventteknikerne har man flyttet dele af undervisningen udendørs, og det betød at der blev spillet lidt højt på Hånbækvej og omegn i løbet af ugen. Eleverne var helt med på øvelsen og faglærer Niels Østergaard fortæller, at det nok ikke er sidste gang man gør dette.

- Vi får elever ind på vores hovedforløb i de kommende to uger, og hvis vejret tillader det, så rykker vi udendørs igen. Vi tager selvfølgeligt hensyn til vores naboer, og spiller ikke højere end vi må. Men man kan nok godt høre det, hvis man bor tæt på.

Niels Østergaard fortæller, at man har flyttet undervisningen udendørs pga. Sundhedsstyrelsens COVID19-instruks, der faktisk anbefaler at gøre dette for at mindske smittefaren.

- Det er nemmere at overholde reglerne, når vi har lidt mere plads at boltre os på. Det er faktisk også en god læringssituation at være udendørs, da lyden bliver anderledes og man oplever nogle andre praktiske udfordringer end normalt – fx er det sværere at aflæse skærme pga. sollyset. Sundhedsstyrelsens krav til os er omfattende og strikse. Men at vi ser det som en udvidelse af arbejdsmiljøundervisningen. Vi forbereder i forvejen eleverne til at kunne tackle alle mulige potentielt farlige arbejdssituationer: Arbejde i højden, arbejde med maskiner, arbejde med diverse kemikalier osv. Det her er et nyt scenarie som skal indlæres, og som bliver en del af den virkelighed de vil møde i fremtiden ude på arbejdspladserne. Det er ikke kun en øvelse. Det er noget de skal overholde her og nu!

Niels Østergaard slutter med at rose de unge, som han synes har taget flot imod de udfordringer COVID19-instruksen giver.

- De er ret gode til at forstå risikoen og indrette sig på det! Også indenfor! De fortjener ros i den nuværende situation. Indtil videre har mange skældt ungdommen ud for trang til fest og for tæt nærvær. Vi oplever nogle unge, som hurtigt og professionelt har taget udfordringen op og klør på uden at kny.

I slutningen af maj har man et hold, som skal til svendeprøve. De skal afholdes indendørs på spillesteder i Frederikshavn og omegn. Og eleverne skal tage højde for COVID19-instruksen i deres opgaveløsning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...