Tidligere ansatte på MAN Diesel mødes hver torsdag

FREDERIKSHAVN: Da finanskrisen for alvor slog igennem i Frederikshavn i sensommeren 2009, stod det klart, at den ordrebog, der ellers var så fyldt i 2008, ikke fik flere ordrer indskrevet.

Tværtimod, så blev flere ordrer annulleret og omkring 500 mand mistede deres arbejde i første halvår 2010.

Når et så stort arbejdsfællesskab opløses, så er der behov for fortsat at kunne mødes.

Henning Weber Karlsen tog i januar 2010 initiativ til foreningen, MAN NETVÆRK Alpha, hvor tidligere MAN Diesel & Turbo medarbejdere kunne mødes og møde de kolleger, der blev tilbage, da motorproduktionen blev indstillet.

Virksomheden har siden skiftet navn til MAN Energy Solutions.

Formanden flytter til Hillerød

- Jeg indkaldte til en stiftende generalforsamling, hvor 110 mødte op. Når vi mødes her hver torsdag, hvor vi plejer at være 15 til 20 stykker, så taler vi mest om dagens aktuelle emner, og lige nu er det selvfølgelig valget, der fylder en del, fortæller Henning Weber Karlsen.

Det er i høj grad en forening med overvægt af mandlige medlemmer, men blandt omkring 80 medlemmer er der dog én kvinde - en tidligere sekretær.

- Jeg kendte flere medarbejdere, som jeg vidste bare ville sætte sig hjemme i sofaen, så formålet er at gøre noget socialt sammen. Ud over møderne tager vi også rundt på virksomhedsbesøg og andet.

Om tirsdagen mødes en flok af de tidligere medarbejdere på Bangsbo Museum, hvor de er med til at kortlægge den store virksomheds enorme betydning for Frederikshavn. Gennem årene har foreningen fået en virkelig fin støtte af virksomheden.

Han har været primus motor i foreningen gennem alle årene.

Men det er slut nu, for han har fundet en ny kæreste, som så desværre bor på Sjælland, hvor han har valgt at flytte til allerede i begyndelsen af juni.

- Jeg håber, at der nogen, der vil tage over og holde liv i foreningen, siger han med slet skjult hentydning om, at det ser han meget gerne.

Selv har han kun haft en arbejdsplads i sit liv, for han har altid været ansat på Alpha Diesel/MAN Diesel.

Han begyndte som arbejdsdreng som 16-årig og nåede at prøve et hav af forskellige stillinger, før det var slut.

Han har således solgt arbejdskraft til andre virksomheder, når der var lavvande i ordrebogen.

- Vi havde jo så mange gode medarbejdere, som vi ville beholde, når der igen var mere at lave, så vi lavede lønarbejde i støberiet og på nogle af vores nøglemaskiner.

Desuden har han også været produktionsleder for en del af virksomheden, været med til at købe og indfase nye maskiner, edb og meget mere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...