SCLEROSE: Team Frederikshavn er klar til fra København til Skagen at cykle for at samle penge ind til Scleroseforeningen. Tre af deltagerne er scleroseramt

KOMMUNEN: En majdag på Grenen i 2018 stod Susanne Jørgensen og hendes mand Bent Christensen og tog imod deltagerne i Scleroseforeningens cykelløb ms Bike Challenge. Susanne Jørgensen har i flere år været ramt af sclerose og er aktiv i den lokale afdeling af Scleroseforeningen for Frederikshavn og Læsø kommuner.

- Så kom jeg til at sige, at den lokale scleroseforening i Frederikshavn Kommune burde have deres eget cykelhold. Foreningen havde ikke ressourcer til at stable et hold på benene, så den opgave tog jeg.

Det fortæller Bent Christensen, der holdt, hvad han lovede. Team Frederikshavn er i år klar til at cykle fra København til Grenen i Skagen, en rute på 743 kilometer. De starter i København lørdag 4. maj og har så 30 timer til at nå frem til Grenen senest søndag 5.maj kl. 14. Alle holdene og hvor langt de er nået på ruten til Skagen kan følges via løbets hjemmeside mschallenge.dk

- Og det vil være fantastisk, hvis folk har lyst til at komme og heppe på os det sidste stykke mellem Hulsig og Skagen, hvor vi har aftalt alle ti at køre. Vi starter sammen og vi kører i mål sammen, siger Bent Christensen.

De er ti deltagere, som deler ruten mellem sig, så man kommer til at cykle den distance, man har energi til.

Bent selv har aldrig cyklet langt før, hidtil har den længste tur været på 80 kilometer. Susanne Jørgensen har cyklet de cirka 40 kilometer fra Frederikshavn til Skagen, hvorimod deres søn Jonas Nielsen tidligere har cyklet hele vejen fra Vejle til Alpe D´Huez i Frankrig.

Nu er familien klar til at tage udfordringen op for at samle ind til forskning i sclerose, en sygdom som ingen har fundet en medicin i mod. Derfor hedder løbet også ”En verden uden sclerose.”

Mennesker med sclerose rammes meget forskelligt. Nogen må sidde i kørestol mens andre som Susanne kan cykle især på de gode dage.

- Man lærer at få det bedste ud af tilværelsen og tage dagene, som de kommer. Så jeg har kun lovet, at jeg vil cykle en del af turen, siger hun.

På holdet er to andre scleroseramte. De kommer til at være på hold med tre erfarne cykelryttere fra Aalborg, og holdet følges af en følgebil, så deltagerne kan stå af og få pusten, hvis de har brug for det.

- For mig var det vigtigt, at Team Frederikshavn var et hold for alle også sådan nogle som mig, der aldrig har deltaget i et cykelløb, forklarer Bent Christensen, som selv vil cykle mindst 100 kilometer og sikkert også længere, hvis indsatsen samler flere penge ind til Scleroseforeningen. Det første mål er at sætte 25.000 kroner ind på foreningens konto, når løbet er ovre.

En af de mere specielle sponsorer af holdet er ishockeyholdet White Hawks, som Bent Christensen er holdleder for.

- De har sagt, at de gerne vil se deres holdleder svede, og donerer penge fra spillernes bødekasse, siger han med et stort smil.

Holdet kan sagtens bruge flere sponsorater og tager med glæde imod store som små beløb. Hvis du har lyst til at bakke op om Team Frederikshavn og en verden uden sclerose så send en mail til Bent på: bent.oc1970@gmail.com

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...