40 år i føtex har givet mange oplevelser og gode minder

FREDERIKSHAVN: Der var en gang, hvor man som førstemand i kolonialafdelingen i føtex Frederikshavn tog natfærgen til Gøteborg for at være klar til at samle ordrer ind blandt svenske passagerer næste morgen.

Så kunne føtex nå at få det hele pakket og kørt end til færgen før de lagde fra land igen.

I dag vil de fleste kalde det en drøm - og det var også en lille tidslomme, hvor den svenske krone stod meget stærkt i forhold til den danske og hvor det toldfrie salg ombord på færgerne gjorde billetprisen til noget, der mindede om gratis.

- Jamen på en almindelig tirsdag stod der da som regel flere end 200 svenskere og nordmænd klar til at komme ind i føtex kl. 7.00.

Mindet er Per Fjeldgaards.

Og det er helt i tråd med det ordspil, han har gjort til sit eget:

Dagene glemmer man, men øjeblikke, dem kan man huske.

Per har de seneste 30 år ledet frugt og grønt i føtex - og her ved månedsskiftet har han været ansat i 40 år.

Så drømmen, tidlommen alt efter hvad vi kalder den, er ikke uvirkelig. Det er nemlig Per Fjeldgaard selv, der tog natfærgen.

- Det var en sjov tid. Selv om kunderne nærmest kom af sig selv, så stod vi alligevel på nakken af hinanden for at få dem hentet ind til os. Og selv om vi lå i Havnegade, så skulle de jo forbi Damsgaard - og det var ikke nemt, husker Per.

Her var indkøbsvognene nemlig stillet på tværs og der blev hevet i kunderne for at få dem indenbords.

- Det var en stor tid, men også et føtex med en helt anderledes sortiment end i andre butikker. For vi havde jo et kæmpe salg af dåsevarer og spiritus, øl og lignende, siger Per Fjeldgaard.

Han startede sin karriere i føtex Hjørring. Inden havde han taget realeksamen og en etårig handelseksamen fra Aalborg Handelsskole.

Efter læretiden gik turen til føtex Hobro inden han i 1982 kom til Frederikshavn.

Og her har han været siden.

- Selv om jeg er født i Ingstrup har Frederikshavn altid været en del af min virkelighed. Jeg har en storesøster, der boede i Frederikshavn - ja det gør hun stadig - så jeg var kommet her med mine forældre i min barndom, siger Per Fjeldgaard.

Han blev hentet til Frederikshavn som førstemand i kolonial, senere blev det frugt og grønt efter eget ønske.

- Jeg har det godt med frugt og grønt - den forskellighed, der er i perioderne og det forhold, at varen er levende. Det gør, at vi er en afdeling, der har rimeligt frie tøjler til at handle, siger Per Fjeldgaard.

Skiftet fra Havnegade til den nuværende butik var ganske enkelt en landvinding.

- Vi fik så meget mere plads og langt bedre arbejdsforhold, siger Per Fjeldgaard, som ind i mellem tænker på de mange elevatorture han måtte tage nede i Havnegade.

- Jeg har på et tidspunkt regnet ud at jeg i de år brugte det, der svarer til døgnet rundt i tre måneder i elevatoren.

For mange er 40 år i samme virksomhed meget - men det er det ikke for Per Fjeldgaard.

- Når man hele tiden bliver udfordret og får mulighed for at udvikle sig selv, så er det jo sjovt at komme på arbejde. De muligheder har jeg være så heldige at have.

Per Fjeldgaards jubilæum markeres af de ansatte 29. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...