Organisten er tilbage igen i Frederikshavn efter en periode i Løkken

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kirke har fået bedret akustikken i kirkerummet efter den store renovering - og nu vil organist Claus Bach Nielsen for alvor prøve kræfter med den og kirkens 45 år gamle orgel.

Claus Bach Nielsen er ny førstemand ved orglet efter kirkens organist gennem en menneskealder Thomas Kursch har valgt at drosle ned tidsmæssigt i embedet for bedre at kunne koncentrere sig om koncertvirksomhed.

Claus Bach Nielsen er - selv om bor i Hjørring - ikke et ubeskrevet blad i Frederikshavn.

Han har således trakteret Bangsbo strand Kirkes orgel i mange år frem til han en periode som småbørnsfar valgte et lidt roligere liv som organist i Løkken til.

Men nu er børnene blevet lidt større og lystent til at kaste sig over landsdelens næststørste orgel kribler hos Claus Bach Nielsen, der næsten ikke kan lade være med at lade fingrene glide hen over orgelets tangenter. Han første arbejdsdag i Frederikshavn Kirke var 1. maj.

Claus Bach Nielsen begyndte at spille elektrisk orgel som barn på musikskolen i Hjørring.

Hver gang, han kørte forbi en af kirkerne i barndomsbyen med sine forældre, bad han om at få lov til at spille på et kirkeorgel. Og det kom han til allerede som 11-årig.

Spørger man ham, hvad der får en 11-årig til at ville spille orgel, har han svært ved at svare.

Han var bare draget af det storslåede instrument. Som ny organist i kirken vil han lade flere børn lære orgelet at kende.

- De skal prøve det, sidde her, larme på det, så de kan mærke suset og orgelets bulderbrøl, siger han og uddyber, at de unge skal have lov at blive en aktiv del af musikken. - De unge mennesker skal bruges og integreres i kirken, så vi kan give musikken videre. Det er så vigtigt. Det er de færreste, der kan leve uden musik, tror jeg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...