Guitarekvilibrist gæster Frederikshavn i forbindelse med miniturné

FREDERIKSHAVN: Popa Chubby var på en dansk klubtur sidste forår, hvor alle billetter blev revet væk og efter glorværdige koncerter på Blues Heaven og Blues Paradise festivalerne i november, har der været enorm efterspørgsel på den store guitarist fra The Bronx i New York.

Torsdag 7. marts gæster han Freddys Bar i Frederikshavn.

Denne lille tredages forårsturné i starten af marts, blev til på kort varsel pga. Popa blev hyret til at være producer på en CD optagelse i Milano og pludselig var der tre koncerter i Frederikshavn, Skanderborg og Allingåbro på Djursland.

Med Jimmi Hendrix i blodet

Født Ted Horowitz, et kraftværk af en musiker, der kan få alle guitar-elskende blues- og rockfans op af stolene med sit medrivende og frygtløse guitarspil. Popa, der virkelig rammer den danske ånd, spillede tidligere Danmark tyndt og har gennem de seneste 26 år sat sit personlige præg på bluesrocken og hører på flere måder til de allerstørste. Han er uden al tvivl en af de mest arbejdsomme bluesrock-musikere med ikke færre end 28 album-udgivelser siden vinyl-debut’en i 1992.

Det meste af musikken skriver han selv, men det står klart, at Jimi Hendrix er Popa Chubby’s største inspiration, og det tredobbelte album ”Electric Chubbyland” fra 2006 indeholder udelukkende Chubby’s udgaver af Jimi Hendrix-sange. Alt det, selv om Popa Chubby kun var 10 år, da Jimi Hendrix døde, og først krydsede klinger med musikken som 13-årig - og som trommeslager.

Blues med flere elementer

Den hårdtpumpede elektriske bluesrockmusik er og vil altid være den overtatoverede Popa Chubby’s varemærke.

- Min form for blues er ikke ren, har Popa Chubby sagt, og han har da også sit helt eget, ofte højspændte, tag på blues-formen. Han bruger gerne elementer fra pop, hiphop, rock og jazz med mere, som oftest med godt resultat.

Inspiration til at spille på guitar fik Popa Cubby faktisk ved at lytte til The Rolling Stones, og så gik han i gang med at grave i 60’ernes lp-reoler efter Cream, Hendrix og meget andet, som har fulgt ham lige siden.

Tilbage i 1992 fik han Årets Pris som ny kunstner i en national talentsøgning på amerikanske radiostationer. Det blev åbningen på en karriere, hvor Chubby har spillet tæt på 300 club-jobs om året, og hvor det - som nævnt - samtidigt blev til det ene album efter det andet, fordi Chubby både som live-musiker og sangskriver var energisk og aktiv som ganske få.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...