Humanistisk Samfund fortæller om andre måder at blandt andet at konfirmeres og giftes på

FREDERIKSHAVN: Mennesket er i centrum for de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Hvordan, fortæller foreningen bag ceremonierne ved et offentligt møde i Frederikshavn 15. januar.

Er man ikke religiøs og savner man et alternativ til kirkens ceremonier, når det lille nye familiemedlem skal bydes velkommen, når overgangen fra barn- til ungdom skal markeres, når man skal giftes - eller når livet er slut?

Så er de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse en mulighed.

Tirsdag 15. januar kan man stifte bekendtskab med ceremonierne ved et offentligt møde i Frederikshavn. Her fortæller foreningen Humanistisk Samfund, hvordan ceremonierne foregår og om de livsværdier, der ligger bag.

- De humanistiske ceremonier er helt uden religiøst eller overnaturligt indhold. I stedet er mennesket, livet og fællesskabet i centrum. Ceremonierne er et tilbud til alle, der ønsker at højtideligholde livets store overgange uden religion og tro, fortæller Jørn Rosborg, formand for den nordjyske afdeling af Humanistisk Samfund.

Humanistiske ceremonier tilrettelægges i tæt samarbejde med de pågældende eller efterladte og gennemføres af uddannede celebranter og ceremoniledere.

Humanistisk konfirmation

Humanistisk Samfund oplever en øget interesse for sine ceremonier.

Ikke mindst er antallet af unge, der vælger en humanistisk konfirmation nærmest eksploderet.

De 260 pladser, som i 2019 er udbudt fire steder i landet, er revet væk og alle steder er der ventelister. Hidtil har unge nordjyder, der ønsker en humanistisk konfirmation, måtte rejse ud af landsdelen, men fra 2020 oprettes også et humanistisk konfirmationshold i Nordjylland.

På det offentlige møde fortæller Humanistisk Samfund også om den kommende humanistiske konfirmation i Nordjylland.

Det offentlige møde holdes 15. januar kl 19-21 i Frivillighedshuset, Danmarksgade 12 i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...