Det er Frederikshavn Rotarys erfaring, efter at man har søgt og fundet kandidater til et ungdomslegat

FREDERIKSHAVN: Da Frederikshavn Rotary for fem år siden havde 75-års jubilæum, stillede en anonym giver en sum penge til rådighed for et ungdomslegat, som klubben så skulle administrere og uddele hvert andet år, så langt summen rækker.

For tredje gang efterlyste klubben i år kandidater til legatet. Fundatsen prioriterer mønsterbryder, ung iværksætter og unge, der ved en særlig indsat har opnået anerkendelse. Der kom 20 ansøgninger fra unge og fra de unges nære relationer.

De var for hovedpartens vedkommende meget velkvalificerede, så legatkomiteen kom på hårdt arbejde. Der var adskillige unge, der på trods af hårde odds imod sig havde kæmpet sig frem til f.eks. en god uddannelse.

Ved seneste klubmøde blev legaterne så uddelt.

En mønsterbryder er Rikke Sørensen, der er 21 år gammel. Hun har på trods af mange store sociale og sygdomsmæssige problemer i baglandet taget skeen i egen hånd for alligevel at få sin studenterhue - selv om hun ind imellem var ved selv at gå ned med flaget med depressioner. Hun arbejder lige nu hos Føtex med henblik på at kunne få en videregående uddannelse.

En ung iværksætter er Fie Victoria Møjen Christensen, som med en ukuelig optimisme har valgt at slå sig ned i sin hjemby med en guldsmedeforretning i Søndergade under navnet Fidili.

Hun er uddannet i København med topkarakter i svendebrev og har fået anerkendelser både fra Guldsmedebranchen i Danmark (sølvmedalje) og Håndværkerforeningens sølvmedalje.

Selv om hun kom til at holde meget af København, valgte hun Frederikshavn som sin fremtidige base.

Topkandidat blev diskvalificeret

Legatet er på 15.000 kroner per uddeling. Legatkomiteen valgte at dele det i to med 7.500 kroner til hver.

Imidlertid var der en kandidat mere, som legatkomiteen havde prioriteret højt. Det var Christian Bisgaard, 24 år, som er ramt af en meget aktivitetshæmmende tarmsygdom morbus crohn.

Det er en sygdom som blandt andet tapper én totalt for energi. Oveni var der store sociale og helbredsmæssige problemer i baglandet. Sygdommen krævede adskillige indlæggelser og pauser. Alligevel var hans kommentar til en sagsbehandler, der ikke gav ham mange chancer for selvforsørgelse: ”Watch me!”

Han fik også sin studenterhue og har opnået en bachelorgrad over 3 år på AUC - og er i gang med en kandidatgrad på CBS.

Det var så meget op ad bakke for Christian, som alligevel klarer sig, at han var topkvalificeret til legatet.

Men i fundatsen står der, at legatet ikke kan tildeles et nært familiemedlem til et af klubbens medlemmer. Så faldt hammeren! For det var tilfældet med Christian.

Derfor vedtog Rotarys bestyrelse at oprette et nyt legat i anledning af klubbens 80-års jubilæum i denne måned. Det var på samme beløb - og det fik Christian Bisgaard. -ct

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...