TEATERFORMAND: Enormt vigtigt for vores forening, at vi får solgt alle de pladser, vi må bruge i Det Musiske Hus under covid-19

- Vi skal passe på hinanden og samtidig huske at være del af et socialt netværk. Derfor skal min opfordring være, at folk bruger nogle af deres udbetalte feriepenge på kulturelle oplevelse.

Sådan siger Lilly Pedersen, der er formand for Frederikshavn Teaterforening og medlem af bestyrelsen for Danmarks Teaterforeninger, som repræsenterer 66 aktive teaterforeninger. De 66 teaterforeninger har 250.000 gæster, der hver køber fra en til flere teaterbilletter.

Frederikshavn Teaterforening drives udelukkende af frivillige.

Teaterforeningen har forestillinger i Det Musiske Hus, hvor de må sælge 250 af de 430 pladser.

- De ansatte i Det Musiske Hus gør alt for at sikre publikum mod at blive smittet med covid-19. De har virkelig styr på det, siger Lilly Pedersen.

Frederikshavn Teaterforening sørger samtidig for at publikum får tilsendt billetterne på forhånd med de tildelte pladser.

Lilly Pedersen håber på, at de kan sælge samtlige 250 billetter, når der er forestillinger, fordi det er nødvendigt for at formindske det underskud, de kommer ud med.

- Vi har indgået kontrakter med de store teater og skal afregne med dem. Vi kommer ud med mega-underskud og håber, at staten og måske kommunen vil holde hånden under os, når vi kender underskuddets størrelse.

Hun ved ikke, hvor stort underskuddet bliver for hendes forening eller for de andre 65 frivillige teaterforeninger, men ved, at Danmarks Teaterforeninger har gjort politikerne opmærksomme på deres situation.

For Lilly Pedersen handler teater om at sidde i salen og bruge sine sanser. Hun tror på, at teater har en god virkning på mennesker, der har det skidt.

- Jeg drømmer om, at man kunne finde penge til at udskrive kultur på recept, for jeg er sikker på, at det er sundt at komme ud og være sammen med andre mennesker.

Hun har lige været en tur i teatret i København på Folketeatret, hvor hun i øvrigt sidder i bestyrelsen. Her var hun inde og se Robin Hood, og siger, at det var en femstjernet oplevelse, som teatergængerne i Frederikshavn Kommune kan glæde sig til.

I denne tid er hun og resten af bestyrelsen i gang med at planlægge sæsonen 2021/2022.

- Vi plejer at købe 16 forestillinger, men vi er lidt forsigtige, og ved ikke om vi ender på 10,12 eller 14 forestillinger, oplyser formanden for Frederikshavn Teaterforening.

I indeværende sæson har de kun måtte aflyse to forestillinger, og de er i fuld gang med at reklamere for og sælge billetter til Teaterkoncert – Carpenters close to you 7. november.

- Den forestilling har med 200 solgt rigtig godt, men vi skal have solgt alle 250 billetter, siger hun.

Til sidst må vi ikke glemme at høre til om Lilly Pedersen selv har fået udbetalt feriepenge.

- Ja det har jeg. En veninde og jeg håber på en rejse i maj/juni. Vi vil gerne til Gozo en lille ø i nærheden af Malta.

Hun har også planer om at rejse til Fyn, som ikke aldrig har set ret meget af.

- I det hele taget er jeg et levende menneske, der skal gerne ske noget.

- Det er vigtigt at være sammen med dem, man holder af for at bevare og booste den mentale sundhed. Man kan tage ud i naturen og få frisk luft, og i det hele taget se andre mennesker samtidig med man husker at passe på sig selv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...