Målrettet indsats for at udvide lærernes og elevernes kendskab til erhvervslivet bærer frugt

FREDERIKSHAVN: Dansk Byggeri har sin årlige måling af erhvervs- og byggevenlige kommuner undersøgt kommunernes politik om erhvervspraktik i folkeskolerne.

Her rykker Frederikshavn Kommune rykker 46 pladser frem til en placering som nummer 1 for sin uddannelsespolitik, der sigter mod at klæde eleverne på til at kunne træffe et kvalificeret uddannelsesvalg.

- Vi vil gerne åbne elevernes øjne for de muligheder, der findes i Frederikshavn Kommune for at tage en uddannelse, der er gode job- og karrieremuligheder i.

- Her er mange internationale virksomheder, og vi er som Det Blå Danmarks hovedstad stærke aktører i den maritime branche. Vi gør en stor indsats for at bygge bro imellem folkeskolerne og virksomheder, så lærerne kan kvalificere elevernes valg af uddannelse og give dem indsigt i de lokale virksomheders placering på jobmarkedet.

- Der er brug for, at de unge vælger at tage enten en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse, hvis vi skal efterkomme fremtidens behov behovet for kvalificeret arbejdskraft, siger Tommy Lund Christensen, erhvervsplaymaker, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune placerer sig godt på de indikatorer, der er undersøgt på uddannelsesområdet - fx er der et godt samarbejde mellem skoler og virksomheder, og der er mange erhvervsuddannede.

En kontinuerlig indsats for at reducere sagsbehandlingstiden på byggeansøgninger skaber positive resultater. I Dansk Byggeris undersøgelse rykker Frederikshavn Kommune fra en placering som nummer 45 til nummer 28.

- Det er vigtigt, at vi kan levere en kvalificeret, smidig og hurtig byggesagsbehandling. Det er en af de knapper, vi selv kan skrue på, og vi kan se, at det virker til gavn for de virksomheder, som gerne vil udvide eller bygge nyt, og for byggeriets virksomheder", siger borgmester Birgit Hansen.

Frederikshavn Kommune springer fra en placering som nummer 48 til 1. plads for at arbejde med en langsigtet udbudspolitik og for at holde møder, hvor kommunen orienterer om kommende udbud.

I Dansk Byggeris undersøgelse er Frederikshavn Kommunes placering samlet set uændret på 75. pladsen, så der er plads til at optimere på flere områder:

- Vi vil gerne i tættere dialog med virksomhederne inden for byggeriet, og derfor inviterer vi efter sommerferien entreprenører, håndværkere og andre af byggeriets virksomheder til et dialogmøde om, hvordan det ser ud i den virkelighed, de oplever. Vi inviterer til en dialog om, hvordan vi sikrer gode rammer på det, vi har indflydelse på, siger Birgit Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...