Projekt: Deltagere søges til trænings-projekt for mennesker med let demens.

Demens kan ikke helbredes, men noget tyder på at fysisk træning bremser sygdommen og øger livskvaliteten. Et projekt i Frederikshavn Kommune skal afdække effekten af hård træning hos borgere med let demens.

Demens er en sygdom i vækst og en uhelbredelig sygdom, der forværres over tid.

Men hvilken effekt kan intens fysisk træning have på livskvaliteten og de kognitive funktioner? Frederikshavn Kommune søger nu deltagere til et projekt, der skal måle effekten på en gruppe borgere med lettere demenssymptomer.

- Jeg håber, at vi kan forbedre livet for vores borgere med demens ved at øge mængden af fysisk træning. Der findes ingen hurtig kur, men forhåbentlig kan projekt ”Intensiv træning” gøre en forskel i hverdagen, siger Ole Rørbæk Jensen, formand for Socialudvalget i Frederikshavn Kommune.

Antallet af demente stiger

Omkring 87.000 danskere lider af en demenssygdom, og det tal stiger i løbet af de kommende år. Den progressive - og til tider aggressive - sygdom har både store personlig og samfundsmæssige konsekvenser.

Ingen har endnu lavet et medicinsk gennembrud, men fysisk træning har tidligere vist en positiv effekt. Også Frederikshavn Kommune har gennem flere år arbejdet med fysisk træning på demensområdet, og nu begynder arbejdet med at måle effekten.

Til projektet søges deltagere med lette demenssymptomer. Typen af demens er ikke vigtig, men der er en række kriterier, der skal være opfyldt.

Hvis du eller en pårørende ønsker at deltage i forsøget, skal du kontakte fysioterapeut Anders Lind fra Team Demens på telefon 23 29 13 00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...