Ishockey er en del af byens selvforståelse, siger borgmester Birgit S. Hansen

FREDERIKSHAVN: Det er ikke kun organiserede fans af White Hawks, der ser frem til ishockeyens Final 4 i Gigantium i Aalborg. Frederikshavn har en meget sportsinteresseret borgmester, og Birgit Hansen ses i Nordjyske Bank Arena til de fleste af Frederikshavn White Hawks´ hjemmekampe.

Og hun er opsat på også at følge byens helte fra sidelinjen, når de fredag eftermiddag løber på isen til semifinaleopgøret mod SønderjyskE:

- Det er på alle måder vigtigt for Frederikshavn, at White Hawks deltager i Final 4, for det viser, at vi er med i toppen af en sport, som vi elsker her i byen. Jeg vil meget gerne være i Aalborg og se kampen, og jeg har hørt, at vi borgmestre bliver inviteret med.

Det er måske for meget sagt, at det kan aflæses på bundlinjen, om det i almindelighed går White Hawks godt. Men Birgit Hansen kan godt registrere, om pilen peger op eller ned for holdet:

- Det betyder noget for byens selvforståelse, når det går godt hos et af vores slagskibe på sportsfronten. I Frederikshavn er badminton, fodbold, floorball, håndbold og ishockey de største sportsgrene, og vi kan godt lide, når vi ligger i toppen af disse. Det giver sammenhold og energi. Når det går White Hawks godt, kan vi måle det på energibarometret. White Hawks er et flagskib, og de samler mange mennesker. Vi vil gerne have flere af den slags.

Og så kan Birgit Hansen passende slutte sig til den forhåbentlig store skare af frederikshavnere, der med interesse og nerverne uden på tøjet vil følge holdets kamp for at vinde sin første pokal siden 2002.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...