Borgere i Skagen er bekymrede for byens mange turister - Frederikshavn Kommune vil ikke afvise, at for eksempel parkeringspladser vil blive spærret af

FREDERIKSHAVN: Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen (S), har hen over weekenden fået henvendelser fra en del borgere i Skagen, som på grund af Coronavirus er bekymrede over de mange turister i landets nordligste by.

Også på Facebookgruppen ”Skagen lukker ned” er der bekymrede indlæg, og landsdelens mange turister blev da også diskuteret på mandagens møde i Frederikshavn Kommunes krise-stab, som - udover Birgit Hansen - blandt andre består af forvaltningens fire direktører.

- Vi har jo ikke udgangsforbud i Danmark. I Frederikshavn Kommune følger vi selvfølgelig de nationale retningslinjer, og det bliver således ikke Kommunen, som tager nogle drastiske skridt for at begrænse antallet af turister. Samtidig er jeg helt sikker på, at de mennesker, som besøger Skagen eller andre af kommunens byer også ved, hvordan man opfører sig i denne tid og er lige så orienteret som alle os andre - og holder afstand til andre mennesker, siger Birgit Hansen, som samtidig oplyser, at hun også har fået en del henvendelser fra borgere, som ser anderledes på turisterne.

Her hilser man i stedet ”folk udefra” velkomne og ser de besøgende som et tiltrængt økonomisk løft til erhvervslivet.

På mødet i krisestaben blev man dog enige om visse tiltag for at undgå, at alt for mange mennesker samler sig.

- Hvis vi for eksempel på et tidspunkt opdager, at alt for mange mennesker får den samme gode idé - her i det gode vejr - og tager på tur i Bangsbo Botaniske Have, vil vores Park- og Vejafdeling afspærre parkeringspladsen udenfor, så vi på den måde begrænser antallet af mennesker i et område, siger Birgit Hansen.

Frederikshavn Kommune kan altså afspærre parkeringspladser eller områder efter behov, og så er det værd at bemærke, at statsminister Mette Frederiksen (S) på mandagens pressemøde opfordrede danskerne til at blive hjemme i feriedagene i påsken frem for at rejse rundt mellem landsdelene i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...