U14-pigerne i FfI rykkede i efteråret op i næstbedste række. Og de træner gerne længere end skemalagt

FREDERIKSHAVN: Vi besøger FfI’s anlæg på Fodboldvej en råkold tirsdag eftermiddag.

Det blæser adskillige pelikaner, og regnen slår ned i lårtykke stråler. Ærlig talt ikke det bedste vejr til en omgang bold-træning på kunstgræsbanen.

Men hvad der viser sig at være symptomatisk for U14-pigernes Liga 2 hold, så er det ikke noget som afskrækker. Overhovedet.

I rask gang og med smil på læberne trisser de først ned for at klæde om, og derefter med iver og gå-på-mod ud for at træne.

- De er utroligt ivrige, og sætter aldrig spørgsmål ved, hvorfor vi skal træne dit eller dat. Og ofte vil de slet ikke stoppe med at træne igen, men spørger om vi ikke kan tage en halv time mere, fortæller træner Jan Jørgensen.

Han overtog holdet i november sidste år, hvor pigerne lige var rykket op i Liga 2 - den næsthøjeste liga for den årgang.

Så når turneringen begynder igen 6. april, skal de unge piger ud og spille kampe i hele Nordjylland og Thisted med.

Indtil da trænes hver tirsdag og torsdag eftermiddag. Og det indebærer blandt andet en del konditions- og fysisk træning.

- Jeg har den lille filosofi, at først kommer konditionen, og herefter kommer koncentrationen. Så vi træner en del kondition, men der er bestemt også tid til sjov og pjat, understreger Jan Jørgensen, og supplerer med, at der er plads til alle på holdet.

- Det er jo en af de fornemste roller som træner at sørge for, at alle, der har lyst til at spille fodbold, kan være med.

Fedt sammenhold

Truppen vi møder på træningsbanen den tirsdag tæller således 14 piger fra årgang 2005, mens der i alt er en 50-60 pigespillere i klubben i årgangene U10, 12 og 14.

To af pigerne på U14 holdet er Andrea Stenberg Nielsen og Fie Overlade, som begge spiller i midterforsvaret:

- Vi har spillet i FfI i fire-fem år, og noget af det fedeste er det gode sammenhold vi har. Vi snakker meget sammen, også om meget andet end fodbold, samstemmer Andrea og Fie, og bekræfter i øvrigt, at det er rigtigt, når Jan Jørgensen siger, at de ikke altid er lige lette at få af træningsbanen.

- Hvis vi lige er i gang med noget sjovt, er det jo træls at stoppe. Så kan vi godt finde på at træne længere, siger de med et smil.

Og det er ikke kun på boldbanen, at pigerne hygger sig.

- Det er en meget social klub, hvor de forskellige hold snakker sammen og interesserer sig for hinanden. Vi fik for eksempel meget ros af de andre hold, da vi rykkede op. Og så er der hyggelige fællesspisninger flere gange om året, fortæller Andrea og Fie.

FFI Fodbold blev kåret til årets ungdomsklub under DBU Jylland i 2015. Begrundelsen for det var blandt andet et initiativ med fem klubaftener med fællesspisning fra U14 til -senior og opstart af specifiktræning for U10-U15.

- Vi afholder også pigedage, hvor alle piger træner sammen og spiser sammen. Og så vil vi også gerne vi give dem noget ansvar. For eksempel så er det U14-pigerne, som skal være tovholdere og får ansvar for at tilrettelægge øvelserne, når vi holder Pigeraketten 1. maj, siger Laila Pedersen, som er med i klubbens ungdomsudvalg i pigeafdelingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...