Samarbejdsbørsen i Arena Nord skal skabe fokus på mulighederne

FREDERIKSHAVN: Udviklingshæmmede skal have samme muligheder som andre for at leve et aktivt fritidsliv.

Derfor går Bofællesskaberne i Frederikshavn nu nye veje for at skabe kontakt og samarbejde med lokalsamfund, foreninger, naboer, virksomheder, frivillige, organisationer, fonde og ildsjæle i øvrigt. Beboerne vil være med - sammen med alle andre

Besøgsvenner, der kigger forbi til en kop kaffe. Et særlig motionshold i LOOP. Og spejdermøder sammen med AOF og spejdergruppen Peter Wessel fra Frederikshavn.

Det er tre konkrete eksempler på samarbejder som Bofællesskaberne i Frederikshavn Kommune allerede har stor succes med, og som er en del af hverdagen for mange mennesker med udviklingshæmning.

- Det har allerede givet resultater. Hver dag får beboere i Bofællesskaberne gode oplevelser, fordi de deltager i aktiviteter på lige fod med andre. Det styrker dem i at få et netværk uden for deres bofællesskab og skabe relationer af deres egne. Og det er der, vi skal hen. Derfor har vi behov for at skabe flere åbninger til lokalsamfundene, få skabt flere kontakter, hvor mennesker med udviklingshæmning også kan være med, siger Ulla Hariet Jensen, projektkoordinator, Bofællesskaberne, Frederikshavn Kommune.

Bofællesskaberne har gennem det seneste år haft fokus på nye initiativer rettet mod mennesker med handicap. Bofællesskaberne har fået økonomisk støtte fra Socialstyrelsens pulje til at gå Nye Veje. Og formålet med Nye Veje er, at beboerne i bofællesskaberne skal have mulighed for aktive selvstændige liv, som en del af det omkringliggende samfund i Skagen, Ålbæk, Frederikshavn og Sæby.

- Uanset om det er en børnehave eller et cykelhold, en svømmeklub eller en samling frivillige, der har behov for flere hænder, så vil vi gerne i kontakt med dem. Derfor holder vi en dag med Samarbejdsbørsen. Det vil sige, at vi vil samle mange gode kræfter, for at skabe en dialog, hvor vi kan lære af hinanden, få inspiration og få nye kontakter med hjem. På den måde håber vi at udvide kredsen af tilbud til beboerne i Bofællesskaberne til glæde for både dem og for alle de der bidrager, siger Ulla Hariet Jensen.

Samarbejdsbørsen kommer til at foregå i Arena Nord 26. juni mellem 16 og 20. Alle de eksisterende samarbejdspartnere er inviteret. Og det er du også. Du kan blandt andre møde Rikke Nielsen, der er tidligere håndboldspiller og stifter af Lykkeliga, og antropolog og udviklingsleder Dorte Nørregaard fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde i Odense.

På Samarbejdsbørsen kan man selvfølgelig også møde medarbejdere og ledere fra Bofællesskaberne, og man kan dele erfaringer med Samarbejdsbørsens øvrige deltagere. Er du interesseret i at deltage, er du velkommen til at sende en mail til projektkoordinator Ulla Hariet Jensen på ulhj@frederikshavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...