Arrangør Peter Astrup får som første dansker den amerikanske hæderspris Keeping The Blues Alive Award

Danmarks mest aktive bluespromotor Peter Astrup får i det nye år endnu en stor international pris. Astrup bliver hædret af The Blues Foundation i USA med ”Keeping The Blues Alive Award 2020”.

Peter Astrup er den første dansker, der modtager bluesmusikkens ubetinget fornemmeste pris, som bliver overrakt fredag den 31. januar i forbindelse med den 36. International Blues Challenge i downtown Memphis Tennessee.

The Blues Foundation er den overordnede organisation, som danner paraply over European Blues Foundation og andre internationale bluesorganisationer verden over. Det er altså toppen af ikke poppen, men bluesmusikken på verdensplan.

- Jeg er vildt glad og meget stolt over at skulle modtage denne største pris i Memphis, og jeg betragter det som en stor anerkendelse også at blive valgt som dommer til Challenge-finalen, siger Peter Astrup, der driver sit firma Blues Productions fra Pandrup i Nordjylland, og som har beskæftiget sig med bluesmusik i over 30 år som agent, manager, promotor, festival arrangør og musiker.

- Det havde jeg slet ikke håbet på kunne være muligt, da jeg startede med at spille mundharpe og arrangere Djurs Bluesland på en mark uden for lands lov og ret. Jeg føler mig privilegeret og ganske benovet over, at det i det hele taget har kunnet lade sig gøre, og det er da heller ingen hemmelighed, at det har været 30 år med rigtig mange op- og nedture, men jeg har fået den nødvendige støtte fra mange sider. Jeg mener aldrig, at jeg er gået på kompromis med den musikalske kvalitet, så jeg er meget lykkelig over, at mit arbejde er blevet bemærket på højeste niveau.

Aktuelt har Peter Astrup netop overstået afviklingen af Blues Heaven Festivalen i Arena Nord Frederikshavn samt sit engagement ved Blues Paradise i Næstved. Han tænker allerede på næste års festivaler og bruger i øvrigt al sin tid på blues og soul musik. F.eks. i april 2020, hvor han bliver turguide på en 14 dages tur til New Orleans, Clarksdale og Memphis. Turen arrangeres i samarbejde med rejsebureauet Dan Explore og går i Robert Johnsons, B.B. Kings og Elvis Presleys fodspor. De første danske bluesfans har allerede meldt sig til den eksklusive rejse.

Men først gælder det altså overrækkelsen af ”Keeping The Blues Alive”-prisen. Her tager Peter Astrup i øvrigt en hurtig 4-dages tur fra New Orleans til Memphis for at forberede sig til rundrejsen til blues-musikkens USA senere i foråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...