Flemming Nielsen holder foredrag onsdag 11. marts

Sønderjylland var en del af Tyskland fra 1864 - 1920. I den anledning har menighedsrådet i Ålbæk arrangeret en aften om Genforeningen, hvor foredragsholder Flemming Nielsen fra Egernsund i Sønderjylland, der har haft problematikken tæt inde på livet, fortæller om emnet.

Flemming Nielsen er også bekendt med Skagen-området, idet han har været ansat i 10 år på Vendsyssel Tidende i Skagen og senere 30 år i Grænselandet.

Han kommer og fortæller om ”Tre Grænselandsskæbner. Flemming Nielsen har haft forfædre i Sønderjylland, der på mange områder var splittet mellem to nationer, to sprog og to kulturer. Ikke alle har haft de samme muligheder som Flemming Nielsen for at dykke ned i de voldsomme og overraskende detaljer. Han løfter en flig af to slægtninges helt utrolige skæbner og sin morfars ”held i uheld” for som dansksindet sønderjyde at overleve 3 år i 1. verdenskrig for ”Der Kaiser”.

Flemming Nielsen kommer også ind på udviklingen i Grænselandet efter Genforeningen og om sit syn på mindretal, politik, kultur og sprog i vor tid.

Foredraget er i Ålbæk den 11. marts og begynder i Kirken kl. 17.30 og fortsætter med spisning i Konfirmandstuen, Kærvej 2. Alle er velkommen, men tilmelding er nødvendig til Knud Bilde 30 9609 38.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...