Trods tilbagegang i salget gav Blindes Jul et solidt overskud

VENDSYSSEL: Op til jul bankede det på mangen en dør i Vendsyssel, hvor flittige folk i alle aldre solgte bladet Blindes Jul - overskuddet fra salget går til aktiviteter for blinde og svagtseende i landsdelen. Og der blev en del at gøre godt med, da overskuddet er landet på 227.000 kroner.

Det oplyser Jørgen Torp fra Vendsyssel-kredsen under Dansk Blindesamfund.

- For rigtig mange familier er Blindes Jul en uundværlig del af den netop overstået højtid, påpeger Jørgen Torp.

Vendsyssel er 22. kreds under Dansk Blindesamfund og dækker kommunerne Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Hjørring.

- Takket været 80 gode sælgere og mange købere som gerne vil læse de gode historier og hygge sig med madopskrifter og opgaverne i bladet, blev julen 2018 en succes. Vi vil gerne sige tak til alle køberne og de 80 sælgere af Blindes Jul, lyder det fra Torp.

Der er blevet solgt ca. 16.500 blade en tilbagegang på ca. 1.500 blade.

Da Jørgen Torp i 1989 overtog distributør opgaven, blev der solgt ca. 10.000 stk. Blindes Jul.

De aktiviteter, som overskuddet kan være med til at skabe grobund for, er et værn for det, som Jørgen Torp kalder den synshandicappedes værste fjende, nemlig ensomhed.

Allerede nu søges der sælgere til Blindes Jul 2019.

- Mit største problem er, at der er trofaste købere af Blindes Jul, som ikke får mulighed for at købe bladet. Der mangles sælgere til Gærum, Frederikshavn, Voerså, Gerå, Ravnstrup, Ørum, Øster Brønderslev, Rakkeby, Vittrup, Rubjerg, Sønderlev, Vennebjerg, Hundelev og Ilbro, lyder det fra Jørgen Torp, der gerne vil sigte efter at ramme salg på omkring 18.000 eksemplarer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...