Forsøger at starte et hold mandag eftermiddag

FREDERIKSHAVN: Floorballklubben Blackhawks starter nu et træningsforløb i Special Olympics regi rettet mod unge på 16+ år med et udviklingshandicap.

Tilbuddet er et forsøg som skal afklare om der er interesse for at lave et hold.

Special Olympics har mange idrætsgrene, og selvfølgelig vil Blackhawks også være med.

- Vi glæder os. Og vi håber, at der kommer nogle folk, der har lyst til at spille, fortæller formand for klubben, Kasper Bagnkop.

Man behøver ikke at have nogen erfaring med floorball – egentlig bare lysten til at prøve at spille, og så skal trænerne nok lærer fra sig.

Meget af træningen vil forgå med sjove øvelser og leg, men selvfølgelig også skud og kamp.

Og de to trænere er gode til at lære fra sig. Lone Risom og Kasper Bangkop har stor erfaring med både floorball og målgruppen.

- Vi laver det i første omgang som en forsøgsperiode for at få folk til at komme og prøve. Derfor er der heller ikke noget kontingent indtil videre. Det kræver bare lidt sportstøj og indesko – så kan man låne stave af klubben, forsætter Kasper Bagnkop.

Special Olympics idræt er for atleter med et udviklingshandicap – det vil sige, hvis man har kognitive udfordringer, går i special klasse eller har en diagnose som asperger, udviklingshæmning eller andet.

I Special Olympics idrætten tilpasser man regler og bane så alle kan være med – men stadig arbejde på at udvikle sit niveau.

- Vi håber selvfølgelig at vi kan have et hold med til Special Olympics Idrætsfestivalen, der skal være i Frederikshavn i maj 2020. Og vi har også hørt, at Hjørring er i gang med at bygge et hold op, og dem skal vi jo gerne slå, siger Lone Risom, der i mange år har arbejdet med målgruppen og som svømmetræner i vandhundene.

Starten går mandag 4. november fra 16.30 – 17.30 og der spilles i skolehallen i Arena Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...