Anne Marie Johansen er synlig både lokalt og internationalt

FREDERIKSHAVN: Anne Marie Johansen har stort set hele sit liv haft en pensel eller en spartel i hånden og et lærred foran sig. Indimellem har hun også været skulptør og bogillustrator.

Torsdag den 15. november runder hun de 50 år og still going strong.

Senest har hun udsmykket sognehuset i Volstrup og er i øjeblikket i gang med sognehuset i Ravnshøj. Men hendes lidenskab for billedkunst standser ikke her. Hun er meget optaget af kirkelig kunst og elsker at farte land og rige rundt med sit ”salmeskab” sammen med organist ved Sæby Kirke Henrik Strøm. Salmernes poesi og billedsprog danner rammen om en aften, hvor de to kører et musisk foredrag, som ganske enkelt hedder Salmeskabet.

Seancen består i, at Anne Marie trækker klassiske og elskede salmer ud af et skulpturelt skab, som hun har konstrueret med mange skuffer, og så er der fællessang med Henrik ved klaveret.

Utallige udstillinger har hun haft - over det ganske land plus Norge og Sverige - og Miami i Florida. Langt over 100 udstillinger er det blevet til siden 1998.

Lokalt ser mange, der passerer Ravnshøj, ”Englen” - en skulptur nær hovedvejen, som for 10 år siden gav en del furore.

Indimellem er der blevet tid til at udgive bøger, 16 i alt - både børne- og voksenbøger i samarbejde med forskellige forfattere - mest med kirkelige eller bibelske temaer.

Anne Marie Johansen er født i Aalborg, men har siden 1998 boet i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...