Det startede med trompet og basun på Sæbybanen - og nu fylder Bangsbostrand Byorkester rundt

FREDERIKSHAVN: Maj 1969 var en dramatisk tid. Limfjordstunnelen blev indviet, og der var statskup i Sudan.

Men det afgørende verdenshistoriske øjeblik indtraf lidt længere mod nord senere på måneden, da et par teenage-knægte gik og spillede på trompet og basun på den nedlagte Sæbybane i Frederikshavns sydlige kant. I tusmørkets klange blev de grebet af en stor tanke. Det oplyser orkestrets pressechef.

Og den tanke lever stadig. Bangsbostrand Byorkester opstod således i maj 1969, og nu kan det besynderlige nordjyske orkester se tilbage på en enestående musikalsk triumf gennem 50 års uafbrudt forgæves forsøg på at spille nogenlunde sammenhængende.

- Det har ikke været nemt at spille dårligt gennem så mange år. Men det er trods alt lykkes gennem samtlige danske landsdele og gennem stribe europæiske nationer. Og i Sindal, siges det.

To af orkesterets tre stiftende teenagere er stadig med. Og resten af de 15 medlemmer har i gennemsnit en anciennitet på lige omkring 40 år.

Reception og koncert

Orkesteret, der har overlevet både The Beatles og Keld & The Donkeys, markerer jubilæet med march og musik gennem Frederikshavns hovedstrøg lørdag 25. maj klokken 12.

Derefter er der reception på Freddys Bar i Havnegade klokken 14, med jubilæumskoncert samme sted klokken 15.30.

Om Bangsbostrand Byorkester:

De vistnok 15 medlemmer er alle frederikshavnere, bortset fra en enkelt på tålt ophold fra Sæby.

Nu om dage er BB spredt: Der er fortsat en fraktion i Frederikshavn. Men ellers bor de rundt omkring, og der er også en i Tjekkiet og en i Dubai - så sammenholdet kræver en del transport.

På den civile side repræsenterer de alt fra magistre, skolelærere, en ammunitionsfabrikant, en tv-journalist, en økonomiprofessor og en del andre lyssky erhverv. Én af dem arbejder på Man Diesel i Frederikshavn, men MAN siger, at han nu ikke arbejder så meget, at det gør noget...Frey

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...